Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πέθανε ο Νίκος Ξανθόπουλος σε ηλικία 89 ετών.

Ο σπουδαίος ηθοποιός νοσηλευόταν για περισσότερο από ένα μήνα σε ιδιωτική κλινική στο Αιγάλεω. Τα σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα που αντιμε...





Ο σπουδαίος ηθοποιός νοσηλευόταν για περισσότερο από ένα μήνα σε ιδιωτική κλινική στο Αιγάλεω. Τα σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια είχαν προξενήσει δυσλειτουργίες σε ζωτικά όργανα. Όλο αυτό το διάστημα είχε στο πλευρό του την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος ήταν το αγαπημένο «παιδί του λαού» που εξέφρασε μέσα από τους κινηματογραφικούς του ρόλους και τα τραγούδια του τα βάσανα εκατομμυρίων ανθρώπων που αναγνώρισαν στο πρόσωπό του έναν απ’ αυτούς.

Ποιος ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του ’60, ως πρωταγωνιστής δραματικών ταινιών, ερμηνεύοντας κυρίως τον ρόλο του φτωχού και κατατρεγμένου λαϊκού παιδιού, που ζει μέσα στη δυστυχία αλλά τελικά λυτρώνεται.

Γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934 και ήταν παιδί Ποντίων προσφύγων. Μεγάλωσε φτωχικά μαζί με την μητέρα του καθώς ο πατέρας του που ήταν τσαγκάρης και ψαράς απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Πέραν του αθλητισμού, λάτρευε το διάβασμα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Η τελευταία του κινηματογραφική παρουσία έπειτα από απουσία 24 ετών ήταν το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου “Με τον Ορφέα τον Αύγουστο”.

Στα τέλη του 2005 εξέδωσε σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του “Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα“, μία ιδέα που γεννήθηκε έπειτα από συνέντευξή του στο περιοδικό “Εικόνες”.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.