Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυστρία: 54χρονος συνωμοσιολόγος κρατούσε έξι παιδιά κλεισμένα σε κελάρι

  Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση με την κράτηση έξι παιδιών, ούτε πέντε ετών, σε κελάρι στην Αυστρία. Τα παιδάκια, που φέρο...

 



Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση με την κράτηση έξι παιδιών, ούτε πέντε ετών, σε κελάρι στην Αυστρία. Τα παιδάκια, που φέρονται να κατάγονται από τη Βρετανία, βρέθηκαν στο σπίτι ενός 54χρονου συνωμοσιολόγου και της 4χρονης συζύγου του.

Πιστεύεται ότι η οικογένεια, αποτελούμενη από τα έξι παιδιά ηλικίας επτά μηνών έως πέντε ετών, ζούσε στο κελάρι στο μικρό χωριό Ομπριτς της Αυστρίας, το οποίο είχε πωληθεί σε μια αγγλική εταιρεία. Τα παιδιά, σύμφωνα με την Daily Mail, εντοπίστηκαν στο παράνομο κρησφύγετο του 54χρονου, μετά την εισβολή της αστυνομίας ύστερα από ένα περιστατικό κατά το οποίο ο άνδρας φέρεται να επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού σε κοινωνικούς λειτουργούς.

Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπήρξαν καταγγελίες από ανήσυχους κατοίκους της περιοχής που άκουγαν φωνές παιδιών τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εμπλακούν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο άνδρας επιτέθηκε σε δύο κοινωνικούς λειτουργούς με σπρέι πιπεριού το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (26.01.2023). Ο 254χρονος λέγεται ότι στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο κτίριο., κλήθηκε η αστυνομία και εν τέλει συνελήφθη.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι τα παιδιά φέρονται να μην ήταν κλειδωμένα ή παραμελημένα και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση.

Γεμάτο κάμερες και όπλα το κελάρι

Το κελάρι είχε προσαρμοστεί και είχαν προστεθεί πολλαπλές κάμερες ασφαλείας, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας ασχολήθηκε περισσότερο με θεωρίες συνωμοσίας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Όταν η αστυνομία μπήκε στο υπόγειο, βρήκε τα έξι παιδιά μαζί με πολλά όπλα. Τα υπόγεια είχαν ανακαινιστεί ώστε να διαθέτουν πόρτες, παράθυρα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και κάμερες παρακολούθησης, αλλά λέγεται ότι είχαν «ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής» και κρίθηκαν «ακατάλληλα για παιδιά».

Με πληροφορίες από Telegraph και Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.