Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει... Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ του ΓΕΣ από το 2022 και υπόσχεση για το 2023!

   Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από τις ασκήσεις του 2022. Του Χρήστου Μαζανίτη Το ΓΕΣ δη...

  



Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από τις ασκήσεις του 2022.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το ΓΕΣ δημοσιοποίησε ένα εντυπωσιακό βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από ασκήσεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του 2022. Και δεν ήταν λίγες.

Το πυροβολικό, τα άρματα μάχης, τα νέα θωρακισμένα Μ-1117 μαζί με τα νεοαφηχθέντα Marder αλλά και η Αεροπορία Στρατού εξαπέλυσαν ουκ ολίγες φορές μία καταιγίδα φωτιάς, τη στιγμή που το ατσάλινο ποτάμι ξεπερνούσε κάθε εμπόδιο που παρουσιαζόταν – βάσει σεναρίου των ασκήσεων.

Ο Ελληνικός Στρατός είναι ο μόνος στην Ευρώπη που εξασκείται συστηματικά (παρότι διαθέτουν η Ολλανδία και η Γερμανία) κι έχει υψηλού επιπέδου εξοικείωση με το Ribbon, την πλωτή γέφυρα που στήνει το Μηχανικό και ενώνει κάθε ποτάμι, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο αποτελεί και το επιστέγασμα της άοκνης κι αθόρυβης προσπάθειας του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, που σε αυτά τα τρία χρόνια παρουσίας στο τιμόνι του Στρατού κατάφερε να ανεβάσει τον πήχυ πολύ υψηλά, αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη για τον διάδοχό του.

Σε κάθε περίπτωση, με την ενίσχυση του Στρατού και από νέα οπλικά συστήματα που θα παραληφθούν, το 2023 αναμένεται να προσφέρει ακόμη πιο δυνατές στιγμές μέσω των ασκήσεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί ή είναι υπό σχεδίαση, εμπεδώνοντας έτι περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας της πατρίδας και της ετοιμότητας έναντι κάθε πρόκλησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.