Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αύγουστος 1993... Η επίσκεψη του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Άγιον Όρος

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο διάδοχος Παύλος και ο πρίγκιπας Νικόλαος, ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη με πλοίο για το Άγιον Όρος. Επιμέλεια: Α...





Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο διάδοχος Παύλος και ο πρίγκιπας Νικόλαος, ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη με πλοίο για το Άγιον Όρος.

Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος.



Επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Ιβήρων όπου γονυπετείς προσκύνησαν την Ιερά Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας και παρακολούθησαν τον Εσπερινό και την Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.



Εκει συνομίλησαν με τον Ηγούμενο της Μονής πατέρα Ναθαναήλ και άλλους Γέροντες, οι οποίοι με χαρά και ενθουσιασμό τους υποδέχτηκαν και τους φρόντισαν. Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος συναντήθηκε επισης με τον Γέροντα Παΐσιο.



Στην συνέχεια στο σκάφος που μετέφερε την βασιλική οικογένεια, προσκομίσθηκαν από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, ιερά λείψανα Αγίου, για να προσκυνήσουν η βασίλισσα Άννα-Μαρία και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.



Εκεί τελέσθηκε δέησις υπέρ υγείας και φωτίσεως της βασιλικής οικογένειας από τον Ηγούμενο της Μονής πατέρα Εφραίμ. Ήταν παρών και ο Γέροντας Ιωσήφ του Βατοπεδίου όπως και άλλοι μοναχοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.