Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το ΝΑΤΟ αγόρασε 14 αεροσκάφη Su-25 από τη Βουλγαρία και τα έστειλε στην Ουκρανία

Σε εκτενές δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο διερευνά τη βοήθεια που έχει σταλεί στην Ουκρανία, γίνεται αναφορά ότι το ΝΑΤΟ αγ...





Σε εκτενές δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο διερευνά τη βοήθεια που έχει σταλεί στην Ουκρανία, γίνεται αναφορά ότι το ΝΑΤΟ αγόρασε 14 βουλγαρικά επιθετικά αεροσκάφη Su-25, τα οποία αργότερα παρέδωσε στο Κίεβο.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μίλκοφ δήλωσε το πρωί σήμερα ότι δεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες, όπως αναφέρει η Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας.

Οι πληροφορίες βασίζονται σε δεδομένα από τον ολλανδικό ιστότοπο αμυντικής ανάλυσης και στρατιωτικής έρευνας Oryx, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία μπορεί να είναι κατά προσέγγιση και δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα, έγραψε το Bloomberg.

Ενδέχεται να περιλαμβάνουν αντικείμενα που έχουν υποσχεθεί αλλά δεν έχουν παραδοθεί και άλλα αντικείμενα που δεν περιλαμβάνονται μπορεί να έχουν παραδοθεί αλλά να μην έχουν δημοσιοποιηθεί.

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν παραδώσει περισσότερα από 4.000 τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβολικό, αεροσκάφη και άλλα οπλικά συστήματα για να βοηθήσουν το Κίεβο να πολεμήσει τη Ρωσία και τώρα τα πιο ισχυρά μέλη του ΝΑΤΟ στέλνουν περισσότερα όπλα, υπενθύμισε η υπηρεσία.

Μετά από μήνες προσοχής, το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε το Σάββατο ότι θα στείλει στο Κίεβο άρματα μάχης Challenger 2, ένα από τα πιο ισχυρά κύρια άρματα μάχης του ΝΑΤΟ.

Ακολούθησαν ανακοινώσεις από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία ότι θα παρείχαν στο Κίεβο οχήματα μάχης και αυξημένη πίεση στις κυβερνήσεις για να παράσχουν στην Ουκρανία περισσότερα από τα καλύτερα τεθωρακισμένα οχήματα της συμμαχίας, σχεδιασμένα να καταστρέψουν άλλα τανκς και να ανακτήσουν εδάφη από τον εχθρό.

410 σοβιετικά τανκς έχουν παραδοθεί στο Κίεβο από μέλη του ΝΑΤΟ στο πρώην κομμουνιστικό μπλοκ, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβενίας.

Η Πολωνία έχει υποσχεθεί μια «εταιρεία» γερμανικής κατασκευής κύριων αρμάτων μάχης Leopard 2 εάν άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αναλάβουν παρόμοια δέσμευση.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία για το εάν θα μπορούσαν επίσης να στείλουν τέτοια άρματα μάχης.

Δυτικοί αμυντικοί αξιωματούχοι συναντώνται στις 20 Ιανουαρίου στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, όπου είναι πιθανό να συζητήσουν την αποστολή περισσότερων αρμάτων μάχης. Μέχρι τώρα, φοβόντουσαν ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια απάντηση από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική εφημερίδα «24 Ώρες» που επικαλείται το «τσεχικό σχέδιο», τόσο τανκς όσο και αεροσκάφη της Βουλγαρίας βρίσκονται στην Ουκρανία από τον περασμένο Μάιο, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Πέτκοφ, όπως σημειώνεται.
--

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.