Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο «κόκκινο» η ένταση στο Αιγαίο με 11 σκληρές αερομαχίες και τους Τούρκους οπλισμένους έτοιμους για...«ατύχημα»

   Αγριες αερομαχίες στο Αιγαίο έλαβαν χώρα σήμερα καθώς η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία. Χωρίς να υπάρχει κάποια π...

  



Αγριες αερομαχίες στο Αιγαίο έλαβαν χώρα σήμερα καθώς η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.

Χωρίς να υπάρχει κάποια προγραμματισμένη άσκηση και φυσικά χωρίς να έχουν κατατεθεί σχέδια πτήσης από την τουρκική πλευρά, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε στη αποστολή μαζικών σχηματισμών στο Αιγαίο μαχητικών της ανεβάζοντας και πάλι την ένταση.



Έντεκα σκληρές αερομαχίες σημειώθηκαν καθώς οι Τούρκοι χειριστές δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των Ελλήνων χειριστών και η αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο Πενταπόσταγμα, το γεγονός ότι από τα 18 μαχητικά τα 16 ήταν οπλισμένα υποδεικνύει ότι οι Τούρκοι ήταν προετοιμασμένοι ακόμα για θερμότερη εξέλιξη των αερομαχιών. «Ήταν σαν να αναζητούσαν ένα ατύχημα προκειμένου να δικαιολογήσουν στη συνέχεια τα όσα θα γίνονταν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι αερομαχίες έγιναν κυρίως στην περιοχή του «τριγώνου» Λήμνος, Λέσβος, Χίος. Οι τούρκοι έστειλαν ακόμα στο Αιγαίο δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235. Τα τουρκικά αεροσκάφη σημείωσαν συνολικά 65 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Οι 47 παραβιάσεις έγιναν από τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μόνο οι 18 από τα μαχητικά, κάτι που υποδεικνύει πως τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στοχευμένα για να εμπλακούν με τα ελληνικά μαχητικά αναζητώντας ένα ατύχημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.