Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βέροια: «Ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί αλλά δεν με άφηναν», λέει ο πατέρας του 11μηνου βρέφους

Δε χωράει ανθρώπινος νους τη φριχτή δολοφονία του 11 μηνών βρέφους, που έγινε από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας στο φράγμα του Αλιάκμο...






Δε χωράει ανθρώπινος νους τη φριχτή δολοφονία του 11 μηνών βρέφους, που έγινε από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας στο φράγμα του Αλιάκμονα, στη Βέροια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η γυναίκα φέρεται πως πήρε ταξί από το χωριό Σταυρό Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που το πέταξε. 

Στη συνέχεια, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ενώ μόλις ξημέρωσε επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με το μωρό, τη γιαγιά και τον παππού του.

Οι παππούδες βλέποντας πως η γυναίκα έχει γυρίσει χωρίς το βρέφος ανησύχησαν ενώ όταν την ρώτησαν που είναι, εκείνη φέρεται να απάντησε πως «καλά είναι εκεί που είναι», για να τους καθυσηχασει, χωρίς ωστόσο να τους πείσει. Οι άνθρωποι ειδοποίησαν την Αστυνομία και ξεκίνησαν να καλούν ανθρώπους του χωριού προκειμένου να δουν αν γνωρίζουν κάτι για να τους βοηθήσουν να βρουν την εγγονή τους. Τελικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν το βρέφος στα παγωμένα νερά του ποταμού, τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν διατηρούσε δεσμό με τη μητέρα, αναφέρει, πως παρά τις προσπάθειες που έκανε για να αναγνωρίσει το παιδί μετά τη γέννησή του, συναντούσε πάντα τοίχο, ωστόσο το φρόντιζε και το επισκεπτόταν πολύ συχνά για να το βλέπει και να περνάει χρόνο μαζί του.

Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος από τη δολοφονία και δε μπορεί να πιστέψει πώς η 29χρονη έλαβε αυτήν την απόφαση και σκότωσε το παιδί τους.

«Από τη μέρα που γεννήθηκε πάλευα για αυτό το μωρό και ήθελα να το αναγνωρίσω. Το έβλεπα συχνά, πάντα ήταν με καθαρά ρούχα και φαινόταν μια χαρά, δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτό που έγινε. Αν υπήρχε έστω και ένα σημάδι θα είχα πράξει διαφορετικά», αναφέρει.

«Ήθελα να κινηθώ νομικά γιατί υπήρχε άρνηση απο την μητέρα του και απο την οικογένεια της και δε με άφηναν να το αναγνωρίσω. Πήγαινα στο σπίτι για να δω το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου», σημειώνει.



«Δεν είχαμε παντρευτεί, δε διατηρούσαμε σχέση. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοντυμένο, περιποιημένο, καμία σχέση με αμέλεια, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα. Δε χωράει το μυαλό μου αυτό που έγινε», τονίζει ακόμη.

Όπως λέει στη συνέχεια, ο ίδιος έμαθε από την αστυνομία την τραγική είδηση και το τελευταίο διάστημα δε μπορούσε να επικοινωνήσει με την 29χρονη. Τελευταία φορά την είδε στις 2 Δεκεμβρίου που πήγε το παιδί στον γιατρό ενώ παραμονή Χριστουγέννων δε του επέτρεψε να δει το παιδί. «Πάλευα για την αναγνώριση, μάζευα χαρτιά για να κινηθώ δικαστικά. Δε μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε. Ο καθένας μπορεί να πει τα δικά του. Δε θέλω καμία επικοινωνία μαζί της. Το ήθελε το παιδί, δε μου είχε πει τίποτα στο παρελθόν».

Η 29χρονη αναμένεται θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Συγκλονισμένο είναι το χωριό από τη δολοφονία του βρέφους. Κάνεις δε μπορεί να πιστέψει πώς η γυναίκα πήρε την απόφαση και σκότωσε το ίδιο της το παιδί, καθώς, παρά τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, η μικρή κοινωνία δεν είχε αντιληφθεί ποτέ σημάδια κακοποιητικής συμπεριφοράς και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη γιαγιά και τον παππού του παιδιού που το μεγάλωναν στο ίδιο σπίτι μαζί με την 29χρονη.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και γείτονας της οικογένειας, Ιωάννης Κεισίδης, ανέφερε πως όλη η κοινωνία είναι συγκλονισμένη και προσπαθούν να στηρίξουν τον παππού και τη γιαγιά του παιδιού.

«Ηταν όλοι κοινωνικοί άνθρωποι που έδειχναν πολύ ενδιαφέρον στο παιδί. Κάνεις δε ξέρει πως και γιατί έγινε αυτό. Εγώ το έμαθα αργά το βράδυ της Κυριακής. Είμαι συγκινημένος γιατί γνώριζα προσωπικά το παιδί και το αγκάλιασα», λέει ο κ. Κεισίδης ο οποίος λυγίζει.

Η οικογένεια ανησύχησε όταν η μάνα γύρισε χωρίς το παιδί

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, μόλις η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος, οι παππούδες του παιδιού ανησύχησαν και ξεκίνησαν να το αναζητούν καλώντας όχι μόνο την αστυνομία αλλά και τους ανθρώπους του χωριού. «Η Ελευθερία έφυγε με το παιδί και το παιδί δεν ήρθε ποτέ σπίτι», ανέφεραν οι παππούδες του παιδιού στα τηλέφωνα που έπαιρναν στους κατοίκους και στον πρόεδρο της κοινότητας.

«Δεν είχαμε δει κάτι στη συμπεριφορά της που να μας ανησυχεί. Η οικογένεια ήταν πολύ καλή. Σαν γείτονας, έβλεπα στο μπαλκόνι που παίζανε, γελούσανε και είχαν το παιδί σε άριστη κατάσταση. Το λάτρευαν. Η συμπεριφορά της μητέρας τον τελευταίο καιρό ήταν άριστη», σημειώνει ο κ. Κεισίδης.

«Μένουμε δίπλα στην οικογένεια, βλέπαμε το παιδάκι και ήταν όλα καλά, μέχρι να ακούσουμε αυτό. Τρέμω, πήρα ηρεμιστικό και βγήκα», προσθέτει.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.