Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Να κάψουμε άλλα 100...!! Σουηδός βουλευτής για κάψιμο Κορανίου πυρπολεί τις σχέσεις με την τουρκία!

   Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, επιβεβαίωσε ότι έχουν “παγώσει” οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ...

  



Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, επιβεβαίωσε ότι έχουν “παγώσει” οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, μετά το κάψιμο του Κορανίου, ο Γενικός Γραμματέας του ακροδεξιού κόμματος “Σουηδοί Δημοκράτες”, Ρίτσαρντ Γιόμσχοφ… ρίχνει λάδι στη φωτιά!

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με τη Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά την κίνηση του Ράσμους Παλουντάν, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας “Σκληρή Γραμμή”, να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

Οι ενέργειες του Παλουντάν οδήγησαν σε διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

“Η απάντηση στον θυμό της Τουρκίας θα πρέπει να είναι το κάψιμο άλλων 100 αντίτυπων του Κορανίου. Η ελευθερία της έκφρασης είναι πιο σημαντική από την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Γιόμσχοφ.

Η έκκληση του σουηδικού ΥΠΕΞ στους πολίτες


Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας προειδοποίησε σήμερα τους Σουηδούς που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις.

“Οι Σουηδοί στην Τουρκία καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη των γεγονότων και να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

“Διαδηλώσεις πιθανόν να πραγματοποιηθούν έξω από την πρεσβεία στην Άγκυρα και από το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη μέσα στις επόμενες ημέρες”, προστίθεται.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν τον περασμένο χρόνο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Χρειάζονται την στήριξη και των 30 μελών της Συμμαχίας. Η Τουρκία έχει πει ότι ειδικά η Σουηδία θα πρέπει να υιοθετήσει μια πιο ξεκάθαρη στάση ως προς αυτούς που η ΄Αγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκράτες -κυρίως ένοπλους Κούρδους- και μια οργάνωση που κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα των δύο χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.