Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνικός Στρατός: Χτίζοντας το μέλλον των ελληνικών Τεθωρακισμένων, η περίπτωση των νέων αρμάτων μάχης Panther Kf-51

Το «DefenceReview.gr» βρίσκεται στο Βερολίνο, προσκεκλημένο της Rheinmetall, για ενημέρωση επί των νέων οπλικών συστημάτων της εταιρίας. Στο...




Το «DefenceReview.gr» βρίσκεται στο Βερολίνο, προσκεκλημένο της Rheinmetall, για ενημέρωση επί των νέων οπλικών συστημάτων της εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτό μας έγινε παρουσίαση του νέου άρματος μάχης Panther Kf-51, το οποίο ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους τομείς του οπλισμού, της προστασίας και της διοίκησης/ελέγχου. Σύμφωνα με τη Rheinmetall το Kf-51 Panther σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τάσεις στον τομέα των αρμάτων μάχης, δηλαδή την τάση μείωσης του αριθμού αρμάτων μάχης σε υπηρεσία με παράλληλη όμως αύξηση των δυνατοτήτων/ικανοτήτων τους. Η επιχειρησιακή αντίληψη του Panther Kf-51 βασίζεται σε πέντε αρχές: (α) Εντοπισμός και αναγνώριση του εχθρού (β) Δράση και αντίδραση (γ) Κυριαρχία στο πεδίο της μάχης (δ) Επιτυχία στην αποστολή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και (ε) Προσιτή λύση.

Ο εντοπισμός και η αναγνώριση του εχθρού επιτυγχάνεται μέσω ενεργητικών και παθητικών μέσων αναγνώρισης του πεδίου μάχης. Η διατήρησης της ικανότητας δράσης και αντίδρασης επιτυγχάνεται μέσω ανθεκτικών, σε παρεμβολές, συστημάτων επικοινωνιών και στη διάθεση εφεδρικών μέσων επικοινωνιών. Η κυριαρχία στο πεδίο της μάχης επιτυγχάνεται μέσω της ικανότητας του Panther Kf-51 να προσβάλει στόχους από απόσταση, να εκτελεί αντιαεροπορικές βολές και επιθέσεις ηλεκτρονικού πολέμου. Η επιτυχία της αποστολής, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, επιτυγχάνεται μέσω της χρήση του Panther Kf-51 ως κέντρο συντονισμού μη-επανδρωμένων χερσαίων οχημάτων. Τέλος, προσιτή λύση είναι λόγω του συνδυασμού της υψηλής τεχνολογίας και μιας νέας επιχειρησιακής αντίληψης, συνδυασμός ο οποίος οδηγεί στην αντιμετώπιση κάθε απειλής μέσα σε περιβάλλον άρνησης.

Η ισχύς πυρός του Panther Kf-51 βασίζεται στο πυροβόλο L52 των 130 χιλιοστών (κάθετη κίνηση: -9ο έως +20ο) πλήρως ψηφιακό σύστημα καθοδήγησης πύργου, σταθεροποιητικό σύστημα και εφεδρικό σύστημα λειτουργίας πύργου. Σύμφωνα με την Rheinmetall το πυροβόλο του Panther Kf-51 είναι 50% πιο αποτελεσματικό, σε σχέση με τα εν υπηρεσία πυροβόλα των 120 χιλιοστών, σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Μπορεί να εκτοξεύσει νέα πυρομαχικά κινητικής ενέργειας, υψηλής εκρηκτικότητας και πυρομαχικά με δυνατότητα πυροδότησης στον αέρα (Air Burst). Συνοδεύεται από πλήρως αυτόματο σύστημα γέμισης/διαχείρισης πυρομαχικών των 20 πυρομαχικών (επιπλέον 10 πυρομαχικά βρίσκονται εκτός του συστήματος γέμισης). Σύμφωνα με τη Rheinmetall το αυτόματο σύστημα γέμισης/διαχείρισης πυρομαχικών επιτυγχάνει ελάχιστο χρόνο γέμισης 4 δευτερόλεπτα και τροφοδοσίας 2 δευτερόλεπτα, ενώ ο βέλτιστος χρόνος μεταξύ δύο βολών είναι τα 3 δευτερόλεπτα.

Το συζυγές πολυβόλο είναι διαμετρήματος 12,7 χιλιοστών, με 1.250 φυσίγγια έτοιμα προς βολή, ενώ ο τηλεχειριζόμενος πύργος Natter (κάθετη κίνηση: -15ο έως +85ο) φέρει πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, με 2.500 φυσίγγια έτοιμα προς βολής. Ο πύργος Natter είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του πύργου. Εκτός του πολυβόλου των 7,62 χιλιοστών ο Natter μπορεί να φέρει (εναλλακτικά) πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών ή αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών. Ο Natter φέρει ανεξάρτητο σκοπευτικό, το οποίο μπορεί να ελεγχθεί απ’ όλα τα μέλη του πληρώματος. Ως επιπλέον επιλογή το Panther Kf-51 μπορεί να ενσωματώσει σύστημα λέιζερ HEL, ισχύος 4-10 kW, το οποίο λειτουργεί μέσω του σκοπευτικού του αρχηγού. Το HEL ενδείκνυται για χρήση κατά UAV και περιφερόμενων πυρομαχικών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.