Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Φαιδρότητες με τη δήθεν ΝΑΤΟϊκή «Nexus Ace»... Ρεζίλι από την Πολεμική μας Αεροπορία στο Αιγαίο

   Τρίτωσαν τα ψεύδη από το τουρκικό υπουργείο άμυνας που δηλώνει ξανά επίσημα πως τα τουρκικά μαχητικά βρέθηκαν σε «lock on», αλλά ταυτόχρ...

  



Τρίτωσαν τα ψεύδη από το τουρκικό υπουργείο άμυνας που δηλώνει ξανά επίσημα πως τα τουρκικά μαχητικά βρέθηκαν σε «lock on», αλλά ταυτόχρονα απάντησαν- υποτίθεται- στα γεράκια της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο αεροπορικό Επιτελείο εδώ και πολλά χρόνια έχουν μάθει πολύ καλά τα τουρκικά κόλπα και την «μονταζιέρα» που χρησιμοποιεί η Άγκυρα ακόμη και μέσω των επίσημων διαύλων επικοινωνίας, όπως και στα social media.

Και κάθε μήνα η εθνική τουρκική άσκηση Nexus Ace βαφτίζεται ως Νατοϊκή, επειδή πετά εντός του τουρκικού FIR Νατοϊκό ιπτάμενο ραντάρ. Στο επίμαχο τουρκικό tweet –που πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Πολεμική Αεροπορία διαψεύδουν κατηγορηματικά– οι Τούρκοι αναγράφουν:

«Μαχητικά αεροσκάφη μαζί με το ιπτάμενο ραντάρ AWACS μετείχαν στην άσκηση “NEXUS ACE”, η οποία συντονίζεται από το ΝΑΤΟ στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και με αυτό τον τρόπο υπάρχει αμοιβαία εκπαίδευση. Η άσκηση αυτή επιχειρήθηκε ν’ αποτραπεί από Ελληνικά μαχητικά. Όμως η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία μιας και απάντησαν τ’ αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.»

Η αλήθεια δεν βρίσκεται ούτε καν στη μέση…

1ον: Η τουρκική άσκηση Nexus Ace, επισημαίνουν πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, είναι μια τουρκική κι όχι «Νατοϊκή» άσκηση.

2ον: Το Νατοϊκό ιπτάμενο ραντάρ Ε-7 AWACS ουδέποτε εξήλθε από το τουρκικό FIR, σε διεθνή εναέριο χώρο στον ουρανό του Αιγαίου, καθώς τουλάχιστον οι ιπτάμενοι και το πλήρωμα του ιπτάμενου ραντάρ της Συμμαχίας γνωρίζει πολύ καλά ότι η αρμοδιότητα καθοδήγησης για την ακολουθία των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας ανήκουν αποκλειστικά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Και παράλληλα το σχέδιο πτήσης που είχαν αφορούσε μόνο τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

3ον: Η Nexus Ace ολοκληρώθηκε, σίγουρα με επιτυχία, εντός του FIR της Τουρκίας καθώς οι Τούρκοι αεροπόροι, αρκετά νωρίτερα είχαν φροντίσει να παίξουν το γνωστό βρώμικο παιχνίδι της προπαγάνδας, εισερχόμενοι παρανόμως με τα F-16 της TuAF στο Αν. Αιγαίο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.