Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι βγαίνουν στην καρδιά του Αιγαίου! Νέα παράνομη NAVTEX για ασκήσεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας τους!

Με νέα παράνομη NAVTEX η Τουρκία επιχειρεί να κλείσει περιοχές στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, για να πραγματοποιήσει ασκήσεις το Πολεμικό ...





Με νέα παράνομη NAVTEX η Τουρκία επιχειρεί να κλείσει περιοχές στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, για να πραγματοποιήσει ασκήσεις το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία.

Από το νέο έτος η Τουρκία διαλέγει να αυξήσει τις εντάσεις με την Ελλάδα, δεσμεύοντας παράνομα για ασκήσεις τρεις περιοχές του Αιγαίου, από τις 2 Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου!

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ωστόσο η Αθήνα δεν έχει αντιδράσει ακόμα στη νέα αυτή προκλητική NAVTEX της Άγκυρας.

Nωρίτερα σήμερα, μετά το τέλος της τελευταίας συνεδρίασης για το 2022 του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε δηλώσεις και επικεντρώθηκε στα νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ανακαλύφθηκε σημαντικής ποσότητας φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα. «Το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε ένα νέο απόθεμα φυσικού αερίου 58 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων σε βάθος 3.023 μέτρων κάτω από τη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της γεώτρησης στο οικόπεδο Çaycuma-1. Ως αποτέλεσμα της ανάλυσης των δεδομένων στη Μαύρη Θάλασσα, το απόθεμα που είχαμε ανακοινώσει προηγουμένως, ύψους 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, αναθεωρήθηκε σε 652 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα».

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα είναι το ενεργειακό κέντρο της Κασπίας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Θα συνδέσουμε την ανατολή και τη δύση όχι μόνο με τις γέφυρες μας στην Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε, αλλά και με ενεργειακές γέφυρες. Απώτερος στόχος μας είναι να κηρύξουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, διακόπτοντας πλήρως την εξάρτησή μας από το ξένο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.