Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα κόψουν κ@λους... Πολλαπλασιαστής ισχύος τα Σκάφη Mark V ανορθοδόξου πολέμου… ειδικά μόλις πάρουν Spike

    Τα τέσσερα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου Mark V τα οποία παραχώρησαν οι Αμερικανοί στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πλέον βρίσκονται στο...

   



Τα τέσσερα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου Mark V τα οποία παραχώρησαν οι Αμερικανοί στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πλέον βρίσκονται στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού και του Αρχηγείου Στόλου αποτελούν χωρίς αμφιβολία σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος για κάθε αμφίβια αποστολή. «Κένταυρος», «Αίολος», «Αστραπή» και «Έσπερος».

Πόσο μάλλον όταν οι άναρθρες κραυγές της Άγκυρας γιγαντώνονται κάθε μέρα που περνά. Τα σκάφη ανήκουν στη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών και χρησιμοποιούνται τόσο από τους ατσάλινους «ΟΥΚαδες» όσο και από όλες τις επίλεκτες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων που βρίσκονται υπό τη νεοσύστατη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.

Το Newpost βρέθηκε πάνω στο Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου «Κένταυρος» το οποίο μαζί με το «Αίολος» και άλλα αμφίβια σκάφη συμμετείχαν σε άσκηση της ΔΕΠ με πραγματικά πυρά στην οποία έλαβαν μέρος επίλεκτα Στελέχη από τη Ζ’ ΜΑΚ, τη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, το νεοσύστατο Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων, τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή καθώς και Συμμάχους Special Forces.

Τα ΣΑΠ προσέγγισαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο τη νησίδα Πλατιά στον Σαρωνικό και οι κομάντος πραγματοποίησαν πυρά με όλο τον διαθέσιμο οπλισμό. Από τα τέσσερα βαριά ‘’πενηντάρια’’ πολυβόλα και τα μικρότερου διαμετρήματος πολυβόλα 7,62 και 5,56mm Mag και Minimi έως τα φορητά Μ16/Μ4.

Ήδη τα τέσσερα πανίσχυρα ΣΑΠ έχουν γράψει εκατοντάδες μίλια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο. Ενώ πρόσφατα δύο από αυτά έφτασαν αθέατα από τους γείτονες έως την Κύπρο για να συμμετέχουν σε κοινή άσκηση Ελλήνων, Αμερικανών και Κυπρίων Special Operators. Με συνολικά 20 Στελέχη Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ, ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Και απέδειξαν ότι μπορούν να υποστηρίξουν αποστολές ανορθόδοξου πολέμου σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από τη βάση τους.Εκτέλεσαν αντικείμενα όπως βολές μάχης ταχείας αντίδρασης – άμεσης αντίδρασης, ελεύθερου σκοπευτή, Α’ βοηθειών, επιχειρήσεις σε αμφίβιο περιβάλλον, μη συναινετική νηοψία καθώς και τεχνικές – τακτικές βασικών οδηγιών επιχειρήσεων ομάδων.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ από την παραλαβή τους τον Απρίλιο του 2020 ως πλεονάζων υλικό των Αμερικανών Seals μέσω EDA(Excess Defence Articles), τα Mark V μεταμορφώθηκαν από τα εξειδικευμένα Στελέχη του Στόλου. Αφού παραλήφθησαν ναι μεν σε πολύ ικανοποιητική κατάσταση αλλά ‘’γυμνά’’ από οπλισμό και επικοινωνίες. Συντήρησαν τους πανίσχυρους υδροτζέτ κινητήρες τους, τοποθέτησαν σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα επικοινωνιών και επιτήρησης και τα εξόπλισαν με τέσσερα πολυβόλα 0.50 τα οποία τοποθετούνται σε αντίστοιχες βάσεις ανά δύο σε κάθε πλευρά του σκάφους.

Και τα παρέδωσαν σε άριστη κατάσταση και πλήρως επιχειρησιακά στα ‘’βατράχια’’ του Πολεμικού Ναυτικού. Με ταχύτητα που πλησιάζει τα 60 ναυτικά μίλια, μήκος 25 μέτρα, πλάτος 5,25 αλλά και με δυνατότητα μεταφοράς εκτός του πληρώματος, 14 Στελεχών Ειδικών Επιχειρήσεων κάθε MARK V αποτελεί ένα πανίσχυρο όπλο για όλων των ειδών τις αποστολές Ανορθόδοξου Πολέμου στη θάλασσα. Με ταχύτητα 35 μιλίων μπορούν να διανύσουν έως και 500 μίλια δυνατότητα η οποία μεταφράζεται στην πράξη σε αποστολή από τη Βάση τους στη ΔΥΚ έως το Καστελόριζο και επιστροφή χωρίς ανεφοδιασμό.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.