Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mε απειλές πολέμου κατά της Ελλάδος... Πήρε σειρά ο Ακάρ μετά τον Τσαβούσογλου! «Casus belli μετά τα 6 μίλια»

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας. Τη σκυτάλη πήρε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έβαλε στο τ...




Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας. Τη σκυτάλη πήρε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έβαλε στο τραπέζι το casus belli λέγοντας ότι «η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει».

Μια ημέρα μετά τις απειλές πολέμου από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να ακουστεί σαν την ηχώ του συναδέλφου του.

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων. Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε η σχετική εργασία στη Βουλή, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, να γίνει κατανοητό καλά», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι «κάνει βήματα για να προκαλέσει», ενώ αναφέρθηκε και στο αγαπημένο του θέμα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας ότι «τα νησιά στρατιωτικοποιούνται, πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα».

Επιβεβαιώνει το φερέφωνο του Ερντογάν!

Η Yeni Safak προαναγγέλλει ότι η Άγκυρα θα αντιδράσει σε μια επέκταση ανατολικά της Κρήτης και ότι θα υπάρξουν «πρωτοβουλίες» από την πλευρά της Τρίπολης για το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων.

Στο άρθρο του, ο Γιαχιά Μποστάν τονίζει πως η θέση της Άγκυρας όσον αφορά στην επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη είναι ξεκάθαρη και αφορά στην ανατολική ακτή του νησιού μόνο.

«Η άποψη της Άγκυρας για το θέμα είναι ξεκάθαρη. Εάν η Ελλάδα αποφασίσει επέκταση στα 12 μίλια και συμπεριλάβει την ανατολική ακτή του νησιού της Κρήτης και κάνει ένα βήμα που θα επηρεάσει το Αιγαίο, αυτό θα σημαίνει αιτία πολέμου για την Τουρκία. Το 1995, ελήφθη μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Αυτή η στάση έχει κοινοποιηθεί ξεκάθαρα στα εμπλεκόμενα μέρη -πριν και ξανά. Με βάση αυτό το γεγονός, η Ελλάδα αναμένεται να περιορίσει την απόφασή της μόνο στη νότια ακτή του νησιού, που αφορά στη Λιβύη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.