Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Food Pass: «Παράθυρο» για εφαρμογή του και στις λαϊκές αγορές

   Σχεδιασμένο για να ισχύει και στις λαϊκές αγορές είναι τo νέο Food Pass σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γ...

  



Σχεδιασμένο για να ισχύει και στις λαϊκές αγορές είναι τo νέο Food Pass σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι εφόσον υπάρχουν ταμειακές μηχανές στις λαϊκές τότε το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και εκεί, ωστόσο όλα θα διευκρινιστούν στις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών.

«Θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και, υπάρχει ταμειακή αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα τόνισε ότι οι δικαιούχοι της ψηφιακής κάρτρα τροφίμων θα ανέρχονται σε 3, 1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα. «Το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Εξήγησε επίσης ότι για μια τετραμελής οικογένεια, δηλαδή ένα ζευγάρι με με δύο παιδιά που συνήθως ξοδεύει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα, εκεί θα έρχεται η έκπτωση του 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο.

Νέο Food Pass για το 10% των αγορών τροφίμων: Πώς θα λειτουργεί

Μέτρο για την κάλυψη του 10% των αγορών των νοικοκυριών στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής και στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2023 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μέτρο θα αφορά το 85% των νοικοκυριών, δηλαδή περίπου 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Το νέο Food Pass θα λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με του Fuel Pass. Με μια ψηφιακή κάρτα στο οποίο θα υπάρχει το ποσό που αναλογεί στον καθένα.

Αν ο πολίτης επιλέξει όμως να μην τα πάρει με ψηφιακή κάρτα αλλά στον τραπεζικό του λογαριασμό, τότε θα λαμβάνει το 80% της επιδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.