Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το παλεύουν για νέα προβοκάτσια! Έβρος: ΜΚΟ ενημέρωσε για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα – Εκτός ελληνικής επικράτειας απαντά το Προ.Πο.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Watch the Med» ενημέρωσε το πρωί της Πέμπτης (08.12.2022) την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) ότι σε νησίδα του...





Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Watch the Med» ενημέρωσε το πρωί της Πέμπτης (08.12.2022) την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) ότι σε νησίδα του Έβρου είχαν εγκλωβιστεί κάποιοι μετανάστες, στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΠΡΟΠΟ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με παράνομους μετανάστες που βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις συντεταγμένες που τους δόθηκαν προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

Στη συνέχεια, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΡΟΠΟ, ενημερώθηκαν άμεσα η ΜΚΟ, η Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές Αρχές στον τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών.

«Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από τη ΜΚΟ “Watch the Med” για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στον τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.