Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωκίδα: Διαδοχικές φωτιές σε σπίτια στο Μαυρολιθάρι – Ανάστατοι οι κάτοικοι μιλούν για εμπρησμούς

  Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στην ορεινή Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα στο Μαυρολιθάρι, μετά και την τελευταία φωτιά, που εκδηλώθηκε σε σπ...

 



Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στην ορεινή Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα στο Μαυρολιθάρι, μετά και την τελευταία φωτιά, που εκδηλώθηκε σε σπίτι του χωριού την περασμένη Τετάρτη…

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά πυρκαγιά σε σπίτι, καθώς μέσα σε μόλις 20 μήνες έχουν παραδοθεί στις φλόγες τρία σπίτια. Ερωτήματα, φόβος και ανησυχία είναι τα συναισθήματα, τα οποία έχουν κατακλύσει τους κατοίκους χωριού και όχι μόνο, μιας και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι μέσα σε 20 μήνες, τρία σπίτια, έχουν καεί εξ’ ολοκλήρου.

Άπαντες οι κάτοικοι ανησυχούν πλέον για τις περιουσίες τους μιας και η συχνότητα των πυρκαγιών προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Στο σημείο βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα χωριό, που το καλοκαίρι αριθμεί πάνω από 500 κατοίκους, ενώ τον χειμώνα οι κάτοικοι μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τα σπίτια καίγονται, όταν λείπουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από τις Αρχές. “Στις 14 Οκτωβρίου κάηκε το τρίτο σπίτι και προχθές το τέταρτο κατά σειρά… Παρακαλούμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία να κάνουν τα πάντα… είναι εμπρησμός και έχουν παραβιαστεί οι πόρτες και τα παράθυρα… Μιλάμε για μεθοδευμένες ενέργειες, που στόχο έχουν να ερημωθεί το χωριό. Υποπτευόμαστε κάποια άτομα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις”.

Περισσότερα αναμένεται να γνωστοποιηθούν πάντως, μετά την έρευνα του προανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία δεν μπορεί να αποκλείσει για την ώρα κανένα ενδεχόμενο μιας και σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ειδικά στην τελευταία περίπτωση, φαίνεται πως υπάρχουν στοιχεία παραβίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.