Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντιναύαρχος ε.α Παστουσέας: Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την επιθετική ρητορική λόγω και της προεκλογικής περιόδου

  «Υπάρχει μια έξαρση επιθετικής ρητορικής, η οποία νομίζω ότι θα συνεχιστεί και το 2023» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Παστουσέας, αντιναύαρ...

 



«Υπάρχει μια έξαρση επιθετικής ρητορικής, η οποία νομίζω ότι θα συνεχιστεί και το 2023» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Παστουσέας, αντιναύαρχος ε.α. ενώ ο νομικός και διεθνολόγος Iωάννης Παπαφλωράτος, έκανε λόγο για «χρονιά εξελίξεων για την Κύπρο» σε σχέση με τις σχέσεις με την Τουρκία

«Δεν φοβόμαστε. Ανησυχούμε, όμως, διότι έχουμε τις εκλογές» εκτίμησε ο κ. Παστουσέας μιλώντας στις «Συνδέσεις» ενώ αναφορικά με την έξαρση της τουρκικής επιθετικής ρητορικής, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Όσον αφορά το αν θα πραγματοποιήσει τις απειλές του ο Τούρκος πρόεδρος εκτίμησε ότι δεν θα προχωρήσει σε κάποια ενέργεια γιατί «υπάρχουν οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ισχυροποιηθεί αλλά και οι συμμαχίες μας».

Σύμφωνα με τον κ. Παστουσέα, ο Ερντογάν θα συνεχίσει να παίζει αυτό το παιχνίδι λόγω και της προεκλογικής περιόδου, αλλά κυρίως διότι είναι πάγια και διαχρονική η πολιτική αυτή που ακολουθεί η Τουρκία. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μην φοβόμαστε. Θα ανησυχούμε βέβαια, αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαφλωράτος υποστήριξε ότι η τουρκική προκλητικότητα εκφράζεται μέσω των συνεχών υπερπτήσεων και τις συνεχείς παραβιάσεις που βλέπουμε στο Αιγαίο.

«Ανήμερα τα Χριστούγεννα και χθες οι Τούρκοι δεν τήρησαν τα συμπεφωνημένα και προχώρησαν σε κάποιες ενέργειες. Πρέπει να αναμένουμε και κάποιες ενέργειες επί του πεδίου, αλλά πιστεύω ότι θα δείξουν αυτοσυγκράτηση, γιατί σκοπός τους είναι να κάνουν εμάς να αφήσουν εμάς να κάνουμε την πρώτη κίνηση. Όσο εμείς, από τη δική μας πλευρά δείχνουμε ψυχραιμία, ενισχύουμε τη συμμαχία μας, συνεχίζουμε τα εξοπλιστικά μας προγράμματα και το διεθνές περιβάλλον παραμένει τόσο ρευστό…, οι Τούρκοι πολύ δύσκολα θα κάνουν κάποια κίνηση» δήλωσε ο διεθνολόγος.

Ο ίδιος εστίασε στο ότι «θα πρέπει να δείξουμε και εμείς αυτοσυγκράτηση και να μην προχωρήσουμε εμείς στην πρώτη κίνηση».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση από τον Ταγίπ Ερντογάν της ανακάλυψης 58 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ο κ. Παπαφλωράτος τόνισε ότι «όλοι είμαστε επιφυλακτικοί στο τι ακούγεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου αυτή την περίοδο. Μην ξεχνάμε ότι είναι παραμονές εκλογών».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.