Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σέρρες: Ανήλικος Ρομά αγνόησε σήμα ΟΠΚΕ για έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη- Ομόφυλοί του επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς

Ρομά οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από τον πατέρα ανήλικου ομόφυλού τους, για αγνόηση σε σήμα ελέγχου και καταδίωξη, επιτέθηκαν σε αστυνομικού...





Ρομά οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από τον πατέρα ανήλικου ομόφυλού τους, για αγνόηση σε σήμα ελέγχου και καταδίωξη, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ

Σε διατεταγμένη υπηρεσία το βράδυ της Κυριακής (11/12-20.00), πλήρωμα ΟΠΚΕ με δύο αστυνομικούς, διενεργούσε ελέγχους σε οδηγούς και οχήματα, στο Ποντισμένο του Δήμου Ηράκλειας Σερρών. Σε όχημα εν κινήσει, με οδηγό ανήλικο τσιγγάνο, διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχε δίπλωμα οδήγησης, στην υπόδειξη των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα για να καταφύγει στον παρακείμενο καταυλισμό και ακολούθησε καταδίωξη.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα του τσιγγάνου και ζήτησαν στον ανήλικο να τους ακολουθήσει στο Τμήμα, και αρνήθηκε. Σε επικοινωνία με τον πατέρα του, ο οποίος μετέβη στο σημείο του ελέγχου, επιχείρησε να διαφύγει ενώ ενημέρωσε ομόφυλούς του σε συνδομή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, Αναστάσιο Αραμπατζή, στο σημείο μετέβη ομάδα 15- 20 Ρομά με σκοπό να αποτρέψουν τη σύλληψη, προξένησαν ζημιές στο περιπολικό, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και εξελίχθηκε σε συμπλοκή. «Ευτυχώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεμπλακούν γρήγορα, ενώ ο αστυνομικός χτυπήθηκε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο» ανέφερε ο συνδικαλιστής στο “Επιλογές”.

Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι του χωριού, σημειώνουν, ότι «Από εδώ και πέρα είναι τα όρια. Δε μπορείς να περάσεις, δύσκολα. Κάνουν ό,τι θέλουν».

Οι Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις Ρομά, για – τα κατά περίπτωση αδικήματα – βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ ενώ κατασχέθηκαν δύο οχήματα.

Οι τρεις Ρομά είναι “γνωστοί” των Αρχών, καθώς έχουν συλλήψεις κατ επανάληψη. ΜΕ τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.