Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επεισόδια από Ρομά στη δυτική Θεσσαλονίκη - Πυροβολούν κατά αστυνομικών

Τεταμένο το κλίμα στη Θεσσαλονίκη με επεισόδια να βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Πόντου στη δυτική πλευρά της πόλης, μεταξύ Ρομά και αστυνομ...



Τεταμένο το κλίμα στη Θεσσαλονίκη με επεισόδια να βρίσκονται σε εξέλιξη στην οδό Πόντου στη δυτική πλευρά της πόλης, μεταξύ Ρομά και αστυνομικών των ΜΑΤ, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί που έπεφταν βροχή για πέντε ολόκληρα λεπτά.



Τα επεισόδια ξέσπασαν, όταν τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο σημείο, ανάβοντας φωτιές και στήνοντας οδοφράγματα, επιτέθηκαν- πριν και κατά τη διάρκεια της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων- εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τα ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νέα χρήση δακρυγόνων προς τα άτομα που παραμένουν συγκεντρωμένα και έχουν στήσει οδοφράγματα με φωτιές, έξω από τον οικισμό ενώ νωρίτερα, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να εμποδίδουν τους Ρομά, από το να φτάσουν στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών.

Μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν νέα επέμβαση προκειμένου να απομακρύνουν τους τσιγγάνους από τα οδοφράγματα που είχαν στήσει με τις φωτιές, στην είσοδο του οικισμού. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνοδευόμενες από αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για να σβήσουν τις φωτιές στα λάστιχα και σε άλλα αντικείμενα.

Σημειώνεται πως λίγες ώρες μετά την απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό του αστυνομικού, έως ότου αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν πρέπει να προφυλακιστει, οι Ρομά ξεκίνησαν για άλλη μια φορά να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα, ξύλα κι άλλα αντικείμενα, στήνοντας οδοφράγματα.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.