Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και ξαφνικά... Ινδοί και Κινέζοι στρατιώτες συγκρούστηκαν στα σύνορα των χωρών – Τραυματίες από τις δύο πλευρές

Στρατεύματα από την Ινδία και την Κίνα συγκρούστηκαν στον τομέα Ταουάνγκ του ινδικού κρατιδίου Αρουνατσάλ Πραντές την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίο...





Στρατεύματα από την Ινδία και την Κίνα συγκρούστηκαν στον τομέα Ταουάνγκ του ινδικού κρατιδίου Αρουνατσάλ Πραντές την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφροί τραυματισμοί σε λίγους στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, ανέφερε τη Δευτέρα το ANI, εταίρος του Reuters, επικαλούμενο πηγές.

Στρατιώτες από τις δύο χώρες είχαν εμπλακεί σε μάχη σώμα με σώμα τον Ιούνιο του 2020 στην κοιλάδα Γκαλουάν στη Λαντάχ, που γειτνιάζει με το κατεχόμενο από την Κίνα οροπέδιο του Θιβέτ.

Σε εκείνο το περιστατικό, 20 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον τέσσερις Κινέζοι.

Και οι δύο πλευρές ενίσχυσαν τη στρατιωτική παρουσία τους, μετακινώντας άνδρες, όπλα και εφόδια στην ερημική περιοχή με το μεγάλο υψόμετρο.

Η Ινδία και η Κίνα μοιράζονται μη οροθετημένα σύνορα 3.800 χιλιομέτρων, όπου τα στρατεύματά τους ακολουθούν μακροχρόνια πρωτόκολλα ώστε να αποφευχθεί η χρήση οιωνδήποτε πυροβόλων όπλων κατά μήκος του ντε φάκτο συνόρου γνωστού ως Line of Actual Control (LAC).

Αυτό σημαίνει ότι οι συμπλοκές γίνονται με… πετροπόλεμο ή και γυμνά χέρια.

Εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια. Εκπρόσωποι του ινδικού υπουργείου Άμυνας και του στρατού δεν απάντησαν. Επιπλέον, ούτε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.