Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Συγκλονιστικές ιστορίες επιβίωσης από τη σφοδρή χιονοθύελλα

Σε έναν εφιάλτη που δείχνει να μην έχει τέλος εξελίσσεται η σφοδρή χειμερινή καταιγίδα που σφυροκοπά τις ΗΠΑ και έχει στερήσει τη ζωή σε δε...





Σε έναν εφιάλτη που δείχνει να μην έχει τέλος εξελίσσεται η σφοδρή χειμερινή καταιγίδα που σφυροκοπά τις ΗΠΑ και έχει στερήσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι νεκροί συνολικά ξεπερνούν τους 50 ενώ μόνο στο Μπάφαλο έχουν καταγραφεί 27 θάνατοι. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη, με φαινόμενα ισχυρότατων ανέμων και το χιόνι να φτάνει σχεδόν το ένα μέτρο.

Την ίδια ώρα όμως ιστορίες επιβίωσης και αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης οι οποίες συγκλονίζουν έχουν προκύψει μέσα από την «κόλαση» του παγετού .

Μεταξύ άλλων χαρακτηριστική είναι η βοήθεια που παρείχαν οι Αρχές σε έγκυες που επρόκειτο να γεννήσουν. Ο Mark Poloncarz, εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Erie, δήλωσε ότι ένα εκχιονιστικό άνοιξε το δρόμο για να μεταφερθεί μια γυναίκα με επιπλοκές λόγω εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο, όπου γέννησε ένα υγιές μωρό.

Ενώ όσες δεν κατάφεραν να φτάσουν στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν σε μαίες. Η Erica και ο Davon Thomas πρωταγωνίστησαν σε μια τέτοια ιστορία. Η Erica, της οποίας το μωρό επρόκειτο να γεννηθεί τα Χριστούγεννα, άρχισε να αισθάνεται συσπάσεις το βράδυ της Παρασκευής κι ενώ είχε κλιμακωθεί η ένταση της χιονοθύελλας. Ενώ η Erica και ο Davon ζούσαν μόλις 5 μίλια μακριά από το μαιευτήριο, είχαν εγκλωβιστεί από το χιόνι.

Ο Davon απευθύνθηκε στο 911, αλλά του απάντησαν ότι οι πρώτες βοήθειες δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο λόγω του καιρού. Τελικά η λύση βρέθηκε... online. Μια μαία με βιντεοκλήση μέσω Facebook προσπάθησε να προσφέρει ό,τι βοήθεια μπορούσε. Γύρω στις 3.30 μ.μ., με την εξ αποστάσεως καθοδήγηση η Erica γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι, την Devynn Brielle Thomas.

Μια άλλη ιστορία αφορά ένα τουριστικό γκρουπ από τη Νότια Κορέα. Κατευθυνόταν προς τους καταρράκτες του Νιαγάρα με ένα βανάκι, όταν ξαφνικά αυτό κόλλησε στο χιόνι έξω από το Μπάφαλο. Δύο μέλη άτομα χτύπησαν την πόρτα ενός κοντινού σπιτιού και ζήτησαν φτυάρια. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, ο Alexander και η Andrea Campagna, προσκάλεσαν τους εννέα ταξιδιώτες και τον οδηγό του τουριστικού βαν στο σπίτι τους– το γκρουπ έμεινε εκεί το Σαββατοκύριακο, αναχωρώντας την Κυριακή, σύμφωνα με τους New York Times.

Τέλος, μια εξαμελής οικογένεια από το Γουίλιαμσβιλ, κοντά στο Μπάφαλο, προσπάθησε να μεταβεί σε ξενοδοχείο το βράδυ της Παρασκευής αφού δεν είχε ρεύμα, αλλά βρέθηκε αποκλείστηκε στο χιόνι. Οι πυροσβέστες του αεροδρομίου του Μπάφαλο διέσωσαν τους γονείς καθώς και τα τέσσερα παιδιά τους, τα οποία από εννέα μηνών έως οκτώ ετών. Η οικογένεια πέρασε το βράδυ και την παραμονή των Χριστουγέννων στο πυροσβεστικό σταθμό, σύμφωνα με το CNN.

Πηγή: Guardian


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.