Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα πρόκληση Τουρκίας στην Κύπρο: Ανοίγει κι άλλο κομμάτι στα κατεχόμενα Βαρώσια...!!!

  Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει «ένα από τα σημαντικότερα ανοίγματα» του Βαρωσιού δήλωσε ο γγ του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου Ογουζχάν Χασίπογ...

 Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει «ένα από τα σημαντικότερα ανοίγματα» του Βαρωσιού δήλωσε ο γγ του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου Ογουζχάν Χασίπογλου που συμμετέχει στην «επιτροπή» για το άνοιγμα του Βαρωσίου στην «προεδρία», στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του προχθές στη Γενί Μπακίς ο κ. Χασίπογλου είπε ότι αν σήμερα συζητούσαν ακόμα την ομοσπονδία στην οποία επιμένει η αντιπολίτευση, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν το κλειστό Βαρώσι, διότι η περίκλειστη περιοχή ήταν μέρος του πάρε-δώσε στις διαπραγματεύσεις. Το Κυπριακό, υποστήριξε, απέκτησε νέα διάσταση με το άνοιγμα του Βαρωσιού.

«Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι μια απόφαση που λήφθηκε πριν 40 χρόνια. Αυτό το ψήφισμα είναι αναχρονιστικό πλέον. Αυτό το ψήφισμα είναι να ανοίξει το κλειστό Βαρώσι χωρίς να αναμένεται η συνολική λύση, να υλοποιηθεί η επιστροφή των περιουσιών στους προ του 1974 κατοίκους του. Εδώ είναι έδαφος της τδβκ. Δεν εποφθαλμιούμε τις περιουσίες των ατόμων που έφτιαξαν κτίρια πάνω σε αυτό. Ως εσωτερικό ένδικο μέσο, η επιτροπή ακίνητης περιουσίας συμπεριλαμβάνει και το κλειστό Βαρώσι. Το Βαρώσι δεν είναι νεκρή ζώνη. Νομικώς δεν είναι δυνατόν να μεταβιβαστεί στη διοίκηση του ΟΗΕ όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση. Η αρμοδιότητα των ΗΕ είναι μόνο στην νεκρή ζώνη. Αφού το Βαρώσι είναι έδαφος της τδβκ, είναι άκυροι οι ισχυρισμοί πως αντίκειται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η αντιπολίτευση να κοιτάξει πλέον το σήμερα, να μην μένει προσκολλημένη στο παρελθόν» είπε.

Την νέα περίοδο, συνέχισε, εννοώντας μετά τις «δημοτικές εκλογές», θα διασφαλίσουν ως ΚΕΕ την πολιτική απόφαση του ανοίγματος της περιφραγμένης περιοχής τόσο από την άποψη των εργασιών υποδομής όσο και στηρίζοντας τον υποψήφιο του ΚΕΕ και των άλλων δύο κομμάτων της «συγκυβέρνησης» στον συγκεκριμένο «δήμο», Ερντάλ Όζτζιενκ.

Η Ατλί λέει ότι το ΑΚΡ εποφθαλμιά Λευκωσία και Αμμόχωστο

Η πρόεδρος του ΚΚΔ, Μινέ Ατλί μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή αναφέρθηκε στην μεγάλη αύξηση του αριθμού των «πολιτών» του ψευδοκράτους, κάνοντας λόγο για απάτες από πολιτικούς όσον αφορά την καταγραφή της διεύθυνσης διαμονής των ψηφοφόρων. «Σήμερα, ας μπει οποιοσδήποτε και ας δει τον εκλογικό κατάλογο, πόσοι άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι σε μια διεύθυνση. Στις εκλογές του τέταρτου προέδρου Μουσταφά Ακιντζί πριν από χρόνια, κάναμε αυτή τη δουλειά και συμβάλλαμε στο κάψιμο εκατοντάδων πλαστών ψήφων. Ωστόσο, εσείς ή εμείς δεν θα πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Τα θεσμικά όργανα του κράτους θα πρέπει να αναλάβουν εποπτικό καθήκον σε αυτό το θέμα» είπε.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση, παρατήρησε, είναι η Αμμόχωστος και η Λευκωσία. «Με άλλα λόγια, αυτοί είναι οι δύο δήμοι στους οποίους το ΑΚΡ που κυβερνά την Τουρκία, έχει στραμμένο το βλέμμα του» πρόσθεσε. Οι άνθρωποι που θα ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν το αίσθημα του ανήκειν, πόσο μπορούν να αισθάνονται έτσι άτομα που έχουν περάσει μόνο ένα χρόνο σε αυτή τη «χώρα» και έχουν γίνει «πολίτες», διερωτήθηκε.

Στο μεταξύ, ο «πρωθυπουργός» και πρόεδρος του ΚΕΕ, Ουνάλ Ουστέλ μιλώντας στα πλαίσια προεκλογικής συγκέντρωσης με νέους κατά την επίσκεψή του στο Βαρώσι υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο που αφορά στην ανέγερση κοινωνικών κατοικιών στην πόλη των Βαρωσίων, με αποτέλεσμα – πρόσθεσε - οι νέοι που ζουν στην περιοχή, να μπορούν να αποκτήσουν κατοικία σε χαμηλή τιμή. «Οι νέοι μας, θα μπορούν έτσι να αποκτήσουν κατοικία σε πολύ προσιτή τιμή. Αυτό δεν είναι μόνο υπόσχεση, αλλά δέσμευσή μας».

Υποστηρίζοντας ότι το ΚΕΕ είναι ένα κόμμα που συνεχίζει με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές του για αναδιοργάνωση του ψευδοκράτους με βάση την παγκόσμια ανασυγκρότηση, ο κ. Ουστέλ αναφέρθηκε στη σημασία των «εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης» τονίζοντας ότι μαζί με την «μητέρα πατρίδα Τουρκία θα προχωρήσουν σε μεγάλα έργα, για να ενδυναμώσουν τα δημαρχεία και την τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

ΠΗΓΗ alphanewslive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.