Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Σιγή ασυρμάτου» από Ισραήλ και Τουρκία για σύλληψη πρακτόρων της Μοσάντ

   Εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση που δημοσίευσε στο χθεσινό της φύλλο η φιλοκυβερνητική ...

  



Εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση που δημοσίευσε στο χθεσινό της φύλλο η φιλοκυβερνητική αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, σύμφωνα με την οποία κλιμάκιο της ΜΙΤ σε συνεργασία με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης συνέλαβαν 44 άτομα με την κατηγορία ότι είναι πράκτορες της Μοσάντ. Από τους 44 προσαχθέντες, οι 7 φέρονται να τελούν υπό κράτηση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Daily Sabah.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ύποπτοι, όλοι Τούρκοι πολίτες, φέρονται να παρακολουθούν στενά για λογαριασμό της Μοσάντ Παλαιστινίους επιχειρηματίες και φοιτητές που ζουν και εργάζονται στην Τουρκία προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες περί των δραστηριοτήτων τους. Στο επίκεντρο των ερευνών φέρεται να βρίσκεται ακαδημαϊκός ερευνητής, ο οποίος είναι επικεφαλής ιδιωτικού γραφείου ερευνών και κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και διωκτικές αρχές.

Σχολιάζοντας την είδηση, η ισραηλινή κρατική τηλεόραση επεσήμανε ότι τόσο η Κυβέρνηση της Τουρκίας, όσο και επίσημοι ισραηλινοί αξιωματούχοι αποφεύγουν να σχολιάσουν την είδηση, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι κρατικές υπηρεσίες αμφοτέρων των χωρών είναι πολύ προσεκτικές ώστε να αποφευχθεί μία εκ νέου κρίση στις διμερείς τους σχέσεις.

Η σύλληψη φερόμενων πρακτόρων της Μοσάντ που κατηγορούνται ότι δραστηριοποιήθηκαν στην τουρκική επικράτεια, εφόσον επιβεβαιωθεί επισήμως, ενδέχεται να δοκιμάσει τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ για πρώτη φορά μετά την βελτίωση του κλίματος στις διμερείς τους σχέσεις, που επετεύχθη κατά την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτσογκ, στην Άγκυρα τον περασμένο Μάρτιο. Ένα από τα αποτελέσματα της συνάντησης Χέρτσογ-Ερντογάν ήταν η απόφαση να διαμορφωθεί ένας «μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων» στον οποίον θα συμμετέχουν ειδικά εντεταλμένοι αξιωματούχοι των Υπουργείων Εξωτερικών σε Άγκυρα και Ιερουσαλήμ, με στόχο την ειδική διαχείριση εκτάκτων εξελίξεων που ενδεχομένως θα είναι σε θέση να διαταράξουν τις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις.



ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.