Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλία: Καθησυχάζει ο Μακρόν για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν στην Γαλλία οι φόβοι ότι τον χειμώνα η χώρα θα υποστεί διακοπές ρεύματος, είτε αθέλητες είτε οργανωμένες, ...





Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν στην Γαλλία οι φόβοι ότι τον χειμώνα η χώρα θα υποστεί διακοπές ρεύματος, είτε αθέλητες είτε οργανωμένες, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Μακρόν να έχει αναλάβει προσωπικά την εκστρατεία πειθούς περί του αντιθέτου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θέλησε και σήμερα να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Γάλλων έναντι των πιθανολογούμενων διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά τον ερχόμενο Ιανουάριο. Κάνοντας λόγο για ανόητα σενάρια φόβου και διαβεβαιώνοντας ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα πράξουν ότι χρειάζεται για να μην υπάρξουν διαταραχές στην ροή του ηλεκτρικού ρεύματος προς τα νοικοκυριά, ο Γάλλος πρόεδρος, σε δηλώσεις του από τα Τίρανα της Αλβανίας, ανέφερε πως είναι φυσικό μία κυβέρνηση να προετοιμάζεται ακόμη και για τα πλέον ακραία ενδεχόμενα που βεβαίως δεν είναι πιθανό να συμβούν.

Στην Γαλλία ανησυχία προκαλούν στον πληθυσμό εδώ και μέρες τα σχέδια του υπουργικού συμβουλίου για πιθανές ωριαίες διακοπές ρεύματος το χειμώνα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Οι διακοπές θα αφορούν ταυτόχρονα περίπου 6 εκατομμύρια κατοίκους και συμπεριλαμβάνουν ακόμα και σχολεία. «Όχι στον πανικό» είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Εμανουέλ Μακρόν για να καθησυχάσει τους Γάλλους για τις πιθανές διακοπές ρεύματος, για τις οποίες προετοιμάζεται ενεργά η γαλλική ΔΕΗ, EDF. Αλλά αυτή η δήλωση δεν καθησύχασε τον κόσμο.

Με το που επέστρεψε από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε με συνεντεύξεις και δηλώσεις να εκτονώσει τη νέα κρίση για την ενέργεια στο εσωτερικό της χώρας, που έχει αρχίσει να φουσκώνει με απεργίες και διαδηλώσεις. «Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε», εξήγησε χθες, «είναι εντελώς φυσιολογικό να προετοιμάζεται η κυβέρνηση για μια ακραία κατάσταση,», είπε χθες ο μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.