Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για πάρτη μας τρέχουν οι Γάλλοι... Νεότερες φωτογραφίες από τη ναυπήγηση της ελληνικής Belharra «ΚΙΜΩΝ»

  Φωτογραφίες με τις τελευταίες εξελίξεις από τη ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra – FDI HN, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο να...

 



Φωτογραφίες με τις τελευταίες εξελίξεις από τη ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra – FDI HN, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ναυπηγείο της Λοριάν στη Γαλλία.



Του Χρήστου Μαζανίτη

Μόλις 7 εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ της FDI HN1 στη δεξαμενή, στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν, πέντε προεξοπλισμένοι τομείς, της πρώτης ελληνικής φρεγάτας κλάσης «KIMΩN», τοποθετήθηκαν στο διάμηκες, με τους δύο πρώτους τομείς να έχουν ήδη συγκολληθεί μεταξύ τους. Οι ομάδες της Naval Group εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν τη συνεχή πρόοδο όπως έχει προγραμματιστεί και να επιτύχουν το επόμενο βήμα.

Οι πετρελαιοκινητήρες, οι μειωτήρες και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, έχουν ήδη παραδοθεί στη Λοριάν και η τοποθέτησή τους στο πλοίο θα αρχίσει πριν από το τέλος του έτους.



Ο Gilles Langlois, Διευθυντής Προγράμματος, FDI HN, δήλωσε: «Το πρόγραμμα συνεχίζει να προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί, με πολλά ορόσημα να έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε υπερήφανοι για την αποτελεσματική δουλειά που επιτελέστηκε από τις ομάδες στη Λοριάν, η οποία θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε το πλοίο το 2025».

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που ναυπηγεί τις ελληνικές φρεγάτες, Pierre Eric Pommellet, αναφέρθηκε στην συνεργασία που έχει κάνει η εταιρεία με «τα Ναυπηγεία Σαλαμίνος, τα οποία θα κατασκευάσουν τμήματα του προγράμματος Belharra, το πρώτο εκ των οποίων θα παραδοθεί για τη φρεγάτα η οποία προορίζεται για το γαλλικό πολεμικό ναυτικό και όχι το ελληνικό» σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις αντιδράσεις από πολλές πλευρές στην Ελλάδα ότι ναυπηγούνται τρεις πανάκριβες φρεγάτες στην Γαλλία χωρίς την συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας.

Όπως αναφέρει η NAVAL σε σχετικό της δελτίο Τύπου, «οι ομάδες της Naval Group έχουν ήδη δημιουργήσει πολυάριθμες συνεργασίες με Έλληνες βιομηχανικούς εταίρους και έχουν υπογράψει διάφορα συμβόλαια με την ελληνική βιομηχανία».


Όπως έχει γίνει γνωστό, οι πρώτες δύο φρεγάτες θα παραδοθούν ημιτελείς το 2025 στο Πολεμικό Ναυτικό με 16 κελιά για πυραύλους και χωρίς ECM (Συστήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου), για να ακολουθήσουν σταδιακά τη διαδικασία ενσωμάτωσης όσων υπολείπονται μετά το 2026, οπότε θα παραδοθεί η 3η πλήρως εξοπλισμένη, με 32 κελιά και RAM, FDI HN στο ΠΝ. Η πρώτη από τις φρεγάτες Belharra, που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, θα ονομαστεί «Κίμων», η δεύτερη «Νέαρχος» και η τρίτη «Φορμίων».

Η FDI HN είναι εξοπλισμένη με έναν μοναδικό ενσωματωμένο ιστό που συγκεντρώνει όλους τους αερομεταφερόμενους αισθητήρες, επιτρέποντας μόνιμη επιτήρηση 360°. Ως η πρώτη φρεγάτα στην αγορά που προστατεύεται εγγενώς από την απειλή του κυβερνοχώρου, η FDI HN είναι εξοπλισμένη με δύο κέντρα δεδομένων που φιλοξενούν σχεδόν όλες τις εφαρμογές του πλοίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.