Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα κινείται για την αγορά μεταφορικών ελικοπτέρων AW 139M και AW 149 για επιχειρήσεις αεραπόβασης και μεταφοράς επίλεκτων δυνάμεων

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ενδιαφέρονται σοβαρά για την απόκτηση μεταφορικών ελικοπτέρων, με διπλό στόχο: Α. Την αναβάθμιση της μεταφορικ...





Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ενδιαφέρονται σοβαρά για την απόκτηση μεταφορικών ελικοπτέρων, με διπλό στόχο:

Α. Την αναβάθμιση της μεταφορικής ικανότητας της Αεροπορίας Στρατού.

Β. Την δυνατότητα διεξαγωγής αεραποβατικών και άλλων ειδικών επιχειρήσεων παντού όπου απαιτηθεί στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια κίνηση που σύμφωνα με ειδικούς σημαίνει πολλά για τις ελληνικές δυνάμεις ειδικά αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ: Την Δευτέρα 19 Δεκ 22, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας LEONARDO, σχετικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ελικοπτέρων AW 139M και AW 149 παραγωγής της.

Το ελικόπτερο AgustaWestland AW149 είναι ένα στρατιωτικό ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων μεσαίας ανύψωσης που αναπτύχθηκε από την AgustaWestland, η οποία τώρα ονομάζεται Leonardo.

Το ελικόπτερο έχει πλήρωμα δύο άτομα και στην μεταφορική έκδοση μπορεί να μεταφέρει έως και 18 στρατιώτες με τον εξοπλισμό τους.

Διαθέτει δύο κινητήρες και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 310 χιλιόμετρα την ώρα (τυπική ταχύτητα πλεύσης: 278 χιλιόμετρα την ώρα). Με την τυπική ταχύτητα πλεύσης η εμβέλεια του είναι 800 χιλιόμετρα.

Τα ελικόπτερα αυτού του τύπου δύνανται να χρησιμοποιηθούν επίσης και ως μεταγωγικά και μεταφορικά, αλλά και για αεροδιακομιδές και αποστολές έρευνας-διάσωσης, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο εύρος αναγκών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Το έτερο ελικόπτερο Agusta Westland AW139 είναι ένα δικινητήριο ελικόπτερο μεσαίας ανύψωσης που αναπτύχθηκε και παρήχθη από την αγγλο-ιταλική εταιρεία κατασκευής ελικοπτέρων AgustaWestland.

Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει τελευταίας γενεάς και υψηλής ανάλυσης σύστημα εμπρόσθιας θέασης υπερύθρων (FLIR), σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών, προβολέα για έρευνα, βαρούλκο διάσωσης, σταθμός εργασίας αποστολής (εντός της καμπίνας) και ζεύξη δεδομένων για τη μετάδοση στο έδαφος βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι 15 θέσεων νέας γενιάς σύστημα που φέρει δύο κινητήρες.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι πολλαπλών ρόλων. Οι κινητήρες του είναι PRATT &Whitney.

Η κατασκευή του και ο εξοπλισμός του είναι τμηματικοί οπότε μπορεί εύκολα και γρήγορα να διασκευασθεί και να μετατραπεί από την μία αποστολή στην άλλη.

Τελική φάση και για τα ελικόπτερα UH-60 Black Hawk

Τη Δευτέρα 19 Δεκ 22, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης από εκπροσώπους της εταιρείας UDC, σχετικά με τα Ε/Π UH-60L Blackhawk.

Οι πληροφορίες φέρουν να έχουμε συνεχόμενες παρουσιάσεις τους τελευταίους μήνες στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για τα αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk, αφού η ηγεσία του ΓΕΣ έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αλλά δείχνει ότι η χώρα μας κινείται πλέον με ρυθμούς αγώνων ταχύτητας, σε ότι αφορά εξοπλισμούς που πρέπει να καλύψουν άμεσες ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, ειδικά του στρατού ξηράς.

Όπως όλα δείχνουν, επίκειται μια πιθανή αγορά αμερικανικών ελικοπτέρων BLACK HAWK, με την οποία θα δημιουργήσουμε την πρώτη ελληνική δύναμη “Ιπτάμενου Ιππικού”, όπως την ονομάζουν οι Αμερικανοί.

Πρόκειται για μια εναέρια δύναμη μεταφοράς επίλεκτων δυνάμεων πεζικού, η οποία θα είναι η ορθολογικότερη λύση σε κάθε ύποπτο τουρκικό σχέδιο αεραπόβασης κατά των νησιών μας.

Η μεταφορά μεγάλης αριθμητικής δύναμης πάνοπλων πεζικάριων στο σημείο που υπάρχει ανάγκη, με ελικόπτερα BLACK HAWK, (υπό την συνοδεία των μαχητικών αεροσκαφών μας στο Αιγαίο ή και χωρίς αυτήν), θα μπορούσε να αποβεί σωτήρια σε σενάρια πιθανής ελληνοτουρκικής διένεξης, σε περίπτωση που Τούρκοι προσέβαλαν μικρόνησο με λίγους ή καθόλου κατοίκους.

Είναι τεράστιο το διακύβευμα για την χώρα μας, η μετατροπή της σε ενεργειακό και στρατηγικό κόμβο της δύσης με το βλέμμα σε Τρεις ηπείρους, για αυτό και οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, για να σώσουμε τις επόμενες γενιές με μια διακομματική στρατηγική για τα επόμενα 30 χρόνια για πρώτη φορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.