Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ADAPTIT: Ελληνικό σύστημα anti-drone, «φύλακας» των υποδομών της Κύπρου

Όσο εξελίσσονται οι τεχνολογίες των drones, τόσο θα πρέπει να ακολουθούν και οι αντίστοιχες στον τομέα των anti drone, με στόχο την αντιμετ...





Όσο εξελίσσονται οι τεχνολογίες των drones, τόσο θα πρέπει να ακολουθούν και οι αντίστοιχες στον τομέα των anti drone, με στόχο την αντιμετώπιση μιας πιθανής αντικανονικής χρήσης τους με όσους κινδύνους θα μπορούσε αυτό να επιφέρει. Μια από τις ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες που ενοποιούν με επιτυχία –μεταξύ πολλών άλλων- τέτοια συστήματα θεωρείται η ADAPTIT.

Πριν από λίγους μήνες ανέλαβε ένα σχετικό project για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και ήδη αυτό βρίσκεται στην τελική του ευθεία. «Είμαστε στη φάση της υλοποίησης και της παράδοσης, το έργο τελειώνει σύντομα…», ανέφεραν στο newmoney πηγές του ομίλου, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του τον Αθανάσιο Τζαφέρη. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Ανίχνευσης και Αποτροπής για όλους τους εμπορικούς τύπους drone και UAV.

Πώς ακριβώς θα λειτουργεί;

Η ανίχνευση μη φίλιων drones εφαρμόζεται μέσω εξειδικευμένων αισθητήρων ραδιοσυχνοτήτων με εμβέλεια έως και 7χλμ. και η αποτροπή επιτυγχάνεται μέσω τεχνολογίας φραγής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (κατευθυντικής & πανκατευθυντικής) με εμβέλεια έως και 1,5 χλμ.LOS, σύμφωνα με την εταιρεία. Το Σύστημα anti-drone αυτό θα καλύπτει συνολικά 5 κρίσιμες υποδομές, καθώς και πολλαπλές φορητές εφαρμογές και ενσωματώνεται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα Παρακολούθησης & Ελέγχου C&C.

Η ADAPTIT είναι ο systems integrator του καινοτόμου project, αυτή που ολοκληρώνει τα επιμέρους προϊόντα, λογισμικά και εξοπλισμό, στο τελικό σύστημα. Συνδυάζει, δηλαδή, software και hardware, ενώ το drone ως μέσο κατασκευάζεται από άλλο προμηθευτή.

Η σχετική σύμβαση για την παροχή του υπερσύγχρονου Anti-Drone Συστήματος (Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών από την Απειλή Μη Επανδρωμένων Πτητικών Μέσων) υπογράφηκε από την ADAPTIT με την Κυπριακή Αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε στα μέσα του περασμένου Ιουνίου.

Ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται

Ο εξοπλισμός του συμπεριλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανίχνευσης μέσω RF αισθητήρων και σύστημα καταστολής μέσω τεχνολογίας jamming και ολοκληρώνεται σε Κεντρικό Command & Control για τον πλήρη έλεγχο από τα στελέχη της Κυπριακής Αστυνομίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.