Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνικός Στρατός: Πέντε δραστικές εξελίξεις για το Πυροβολικό Μάχης, νέα πυρομαχικά με βεληνεκές 63 χιλιόμετρα και νέα κάννη 155 χιλιοστών που αυξάνει περαιτέρω το βεληνεκές

Γιάννης Νικήτας  Ανταπόκριση από το Βερολίνο Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζεται για τελευταία μέρα η παρουσίαση των νέων προϊόντων της γερμ...





Γιάννης Νικήτας Ανταπόκριση από το Βερολίνο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζεται για τελευταία μέρα η παρουσίαση των νέων προϊόντων της γερμανικής Rheinmetall με άμεσο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Στρατό και το Πυροβολικό Μάχης συγκεκριμένα. Τα στελέχη της Rheinmetall παρουσίασαν πέντε κομβικές εξελίξεις για το Πυροβολικό Μάχης του Στρατού Ξηράς.

Συγκεκριμένα η πρώτη κυρίαρχη εξέλιξη αφορά τα νέα βελτιωμένα πυρομαχικά Assegai διαμετρήματος των 155mm τα οποία αυξάνουν δραστικά το μέγιστο βεληνεκές των PzH-2000GR του Πυροβολικού επιτρέποντας τα να προσβάλουν στόχους σε αποστάσεις της τάξης των 63 χιλιομέτρων με απόλυτη ακρίβεια. Ήδη τα νέου τύπου πυρομαχικ΄α Assegai έχουν καταφέρει να επιτύχουν απόλυτα ακριβείς βολές στα 53 χιλιόμετρα και πλέον για το προσεχές χρονικό διάστημα προγραμματίζονται νέες βολές στα 63 χιλιόμετρα με βελτιωμένα προωθητικά γεμίσματα.

Η δεύτερη καθοριστική εξέλιξη για το Πυροβολικό Μάχης του Στρατού Ξηράς είναι τα νέα βλήματα που φέρουν δυο υπό-πυρομαχικά τύπου SMArt-ER (Extended Range) και επιτρέπουν τη προσβολή μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων στόχων που κινούνται με μικρή ταχύτητα. Ήδη το Πυροβολικό Μάχης διαθέτει της πρώτης γενιάς SMArt με μέγιστο βεληνεκές 27 χιλιομέτρων. Τα πυρομαχικά SMArt διατίθενται σε Αυτοκινούμενες Μοίρες Μέσου Πυροβολικού με Μ-109 και PzH-2000GR.

Τα νέου τύπου SMArt-ER (Extended Range) αυξάνουν περαιτέρω το βεληνεκές στα 38 χιλιόμετρα από τα 27 χιλιόμετρα. Η φιλοσοφία των συγκεκριμένων πυρομαχικών παραμένει η ίδια: δυο υπό-πυρομαχικά που κατευθύνονται σε δυο διαφορετικά θερμικά ίχνη στόχων. Πρακτικά τα SMArt επιτρέπουν στο Πυροβολικό τη προσβολή κινούμενων στόχων όπως μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων σχηματισμών και ειδικότερα με ένα βλήμα SMArt επιτυγχάνεται η προσβολή δυο στόχων.

Τέταρτη κομβική εξέλιξη είναι η νέα κάννη L60 που έχει ήδη αναπτυχθεί από τη γερμανική Rheinmetall και η οποία φυσικά μπορεί να τοποθετηθεί και στα PzH-2000GR με κάποιες τροποποιήσεις. Υπάρχει βέβαια το μειονέκτημα όπως μας επισήμαναν τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας πως η κάννη L60 δυσχεραίνει τις κινήσεις του αυτοκινούμενου πυροβόλου ειδικά στο αστικό περιβάλλον ή σε στενούς δρόμους λόγω μάκρους της κάννης. Από την άλλη μεριά η κάννη L60 επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερα βεληνεκή άνω των 70 χιλιομέτρων. Δυνητικά θα μπορούσε να εξεταστεί στα πλαίσια ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού μέσης ζωής των PzH-2000GR.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.