Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπρος: Κοριτσάκια έπεσαν σε πηγάδι 40 μέτρων – Το μικρότερο σκαρφάλωσε σε σωλήνα και ειδοποίησε

    Μια συγκλονιστική ιστορία με την περιπέτεια δυο κοριτσιών, 11,5 και 9,5 ετών από την Κύπρο έρχεται στο φως. Τα δυο αδελφάκια έπεσαν σε ...

   



Μια συγκλονιστική ιστορία με την περιπέτεια δυο κοριτσιών, 11,5 και 9,5 ετών από την Κύπρο έρχεται στο φως. Τα δυο αδελφάκια έπεσαν σε πηγάδι 40 μέτρων αλλά κατάφεραν να σωθούν, χάρη στην τόλμη της μικρότερης!

Τα δυο κορίτσια από την Κύπρο έπαιζαν, χθες (28.12.2022), στην αυλή σπιτιού στο δήμο Λακατάμιας. Εκεί υπήρχε ένα πηγάδι και όταν υποχώρησε το πρόχειρο κάλυμμα, τα δυο κορίτσια βρέθηκαν στο πηγάδι, σε βάθος 40 μέτρων!

Έμειναν στο πηγάδι εγκλωβισμένες και φωνάζοντας για βοήθεια 2,5 ολόκληρες ώρες. Μέχρι που το 9,5 ετών κοριτσάκι αποφάσισε να κάνει κάτι παράτολμο: να σκαρφαλώσει σε ένα σωλήνα που βρισκόταν εκεί και παρ’ ότι ήταν σε κατακόρυφα, ανέβηκε 40 μέτρα και μπόρεσε να ειδοποιήσει τους γονείς τους!

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική που απεγκλώβισε το 11,5 ετών κορίτσι που είχε παραμείνει στο πηγάδι.

Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης ανέβασε στο twitter ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής. Αποκάλυψε δε, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», πως στον πάτο του πηγαδιού υπήρχε μια πέτρα, πάνω στην οποία πάτησαν τα κορίτσια και μπορούσαν έτσι να έχουν τα κεφάλια τους έξω από το νερό και να αναπνέουν!

Το 11,5 ετών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

«Ακόμα μια φορά επαληθεύονται οι προβλέψεις μας. Την επόμενη φορά δεν θα είμαστε τόσο τυχεροί.

Προ ημερών και μετά από επανειλημμένες κλήσεις για ανάσυρση κυρίως ζώων από ανοικτά πηγάδια με κινδύνους να αναφύονται και για τα μέλη μας κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, κάναμε έκκληση τόσο σε ιδιώτες όσο και σε όλους τους αρμόδιους Κρατικούς φορείς να επιθεωρήσουν και να ασφαλίσουν ανοικτές διατρήσεις και πηγάδια.

Σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία με μέλη μας διασώστες από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας ανέσυραν παιδάκι (κοριτσάκι) 11.5 ετών από διάτρηση με νερό βάθους 40 μέτρων, ευτυχώς χωρίς εμφανή σοβαρό τραυματισμό. Το κοριτσάκι μαζί με την αδελφή του 9.5 ετών κατέληξαν στο πάτο της διάτρησης όταν ενώ έπαιζαν ανέμελα, το εντελώς πρόχειρο κάλυμμα της διάτρησης σε αυλή κατοικίας στο Δήμο Λακατάμιας, υποχώρησε.

Παρέμειναν εκεί για 2.5 ώρες καλώντας για βοήθεια χωρίς ανταπόκριση μέχρι που το 9.5 ετών κοριτσάκι τόλμησε και σκαρφάλωσε στην σωλήνα της διάτρησης και διήνυσε κατακόρυφη απόσταση 40 μέτρων μέχρι την επιφάνεια και ειδοποίησε τους γονείς τους. Μπράβο στα κοριτσάκια για την τόλμη και το θάρρος που επέδειξαν.

Μπράβο στα μέλη μας των Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας για την άψογη και πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης», έγραψε ο Ανδρέας Κέττης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.