Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έβρος: Από Ψαθάδες μέχρι την Κορνοφωλιά ο νέος φράχτης 35 χλμ. – Ξεκινά ο διαγωνισμός (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα θωρακίζεται όλο και περισσότερο απέναντι στην Τουρκία, με τις ελληνικές Αρχές να βρίσκονται πάντοτε σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο...





Η Ελλάδα θωρακίζεται όλο και περισσότερο απέναντι στην Τουρκία, με τις ελληνικές Αρχές να βρίσκονται πάντοτε σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο νέας εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Άγκυρα. Οι αξιωματούχοι της Τουρκίας «εκτοξεύουν» συνεχώς απειλές κατά της χώρας μας όσο πλησιάζουν οι τουρκικές εκλογές που αυτή τη στιγμή μοιάζουν απειλητικές για το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν και έτσι η Αθήνα παίρνει μέτρα.



Έτσι, η κατασκευή της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο ξεκινάει και, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, τα 35 χλμ. θα ξεκινούν από την περιοχή Ψαθάδες και θα φτάνουν έως και την περιοχή Κορνοφωλιά.

Το συγκεκριμένο κομμάτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, επιλέχθηκε καθώς πρόκειται για σημείο στα ελληνοτουρκικά σύνορα που δέχεται πολύ μεγάλη μεταναστευτική πίεση και υπάρχουν πολλά μεταναστευτικά μονοπάτια, κάτι που έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα και οι συνοριοφύλακες.



Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός και αυτό που θέλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ο φράχτης να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μάλιστα, με την κατασκευάστρια εταιρεία θα έρθουν σε συμφωνία να γίνεται η κατασκευή μέσα στον χειμώνα, ακόμα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο -υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο- κατά την οποία τέθηκαν στο τραπέζι όλες οι λεπτομέρειες με βασική προϋπόθεση να ξεκαθαριστεί στην κατασκευάστρια εταιρεία πως θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα.

Τέλος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα υπογραμμίσει στην εταιρεία πως μέχρι την αρχή της άνοιξης η επέκταση του φράχτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.