Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πότε θα παραλάβει το πρώτο Μ-346 η Πολεμική Αεροπορία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε το χρονοδιάγραμμα μετάβασης της εκπαίδευσης των νέων Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας...





Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε το χρονοδιάγραμμα μετάβασης της εκπαίδευσης των νέων Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας με τα Μ-346.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η αναβάθμιση των ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, με την ανανέωση του στόλου από τα μαχητικά μέχρι τα εκπαιδευτικά.

Εκτός από τα υπερσύγχρονα Rafale, την αναβάθμιση των F-16 σε Viper – την πιο σύγχρονη έκδοση παγκοσμίως και την εισαγωγή στο πρόγραμμα απόκτησης των F-35 η Πολεμική Αεροπορία βλέπει το όραμα για την δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου εκπαίδευσης πιλότων με νέες υποδομές και σύγχρονα αεροσκάφη να παίρνει σάρκα και οστά.



Η αναβάθμιση της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα είναι γεγονός. Πλέον συντηρούνται και αναβαθμίζονται τα Τ-6 ενώ αντικαθίστανται τα υπέργηρα Τ-2 με υπερσύγχρονα τζετ Μ-346, με λεπτομέρειες της συμφωνίας να είχε αποκαλύψει πρώτο το enikos.gr και είχε αναλυτικά δημοσιεύσει η Realnews τον Ιούνιο του 2020.

Τα Jet Μ-346 της Leonardo έρχονται για να απογειώσουν την εκπαίδευση των νέων Ικάρων με την συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ να περιλαμβάνει την προμήθεια 10 αεροσκαφών του τύπου και 3.500 ώρες πτήσης ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.