Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ανησυχητικές προβλέψεις πρατηριούχων για τις τιμές του 2023

Αύξηση αναμένεται να καταγράψει από την Πρωτοχρονιά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με το enikonomia.gr, η τιμή του πετρελαίου θέρ...





Αύξηση αναμένεται να καταγράψει από την Πρωτοχρονιά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με το enikonomia.gr, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σήμερα στο 1,12 ευρώ το λίτρο και αναμένεται να παραμείνει στα επίπεδα αυτά έως τέλος του έτους. Ωστόσο από το νέο έτος η τιμή του αυξάνεται γιατί “ψαλιδίζεται” η κρατική επιδότηση στην αντλία στα 15 λεπτά το λίτρο από 25 λεπτά που θα είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είχε ανακοινώσει πρόσφατα πως η κρατική επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι στα 15 λεπτά έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Eπίσης, επισημαίνεται πως έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 θα ισχύσει η επιδότηση των 7,5 λεπτών με ΦΠΑ από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας και δεν είναι σίγουρο εάν θα συνεχιστεί αυτή και το επόμενο διάστημα καθώς δεν έχουν γίνει ακόμα σχετικές ανακοινώσεις.

Πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη: Ποιες είναι οι νέες προβλέψεις για τις τιμές

Για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, του πετρελαίου κίνησης και της αμόλυβδης βενζίνης μίλησε σήμερα η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα στην ΕΡΤ.

«Είναι σίγουρο, ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανέβει από την 1η Ιανουαρίου 2023» είπε και εξήγησε γιατί θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη. Η κρατική επιδότηση που δίνεται στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης θα περιοριστεί στα 15 λεπτά από 25 λεπτά που είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 λόγω της πτώσης των τιμών, όπως είπε η κυβέρνηση, σημείωσε και πρόσθεσε πως τα 10 λεπτά θα πέφτουν πάνω στην τιμή και θα υπάρξει και μια επιβάρυνση των 10 λεπτών.

Επίσης μίλησε και για την επιδότηση που δίνουν τα δύο διυλιστήρια στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης. Όπως είπε δεν είναι, σίγουρο εάν θα εξακολουθήσουν τα διυλιστήρια να δίνουν επιδότηση και το επόμενο διάστημα. Και συνέχισε λέγοντας πως εάν η επιδότηση αυτή δεν συνεχιστεί, τότε θα υπάρξει μια επιβάρυνση στην αντλία 13, 50 λεπτά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι επιπλέον αυξήσεις που μπορούν να υπάρξουν.

Την ίδια στιγμή προέτρεψε τους καταναλωτές να προμηθευτούν έως το τέλος της εβδομάδας πετρέλαιο θέρμανσης από τα πρατήρια προκειμένου να μην πληρώσουν την επιπλέον επιβάρυνση που θα υπάρξει.

Για το πετρέλαιο κίνησης και την αμόλυβδη βενζίνη

Μεταξύ άλλων ανέφερε, πως αυτή τη στιγμή η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται γύρω στο 1,80 ευρώ το λίτρο… μεταξύ 1,790 ευρώ το λίτρο και 1,82 ευρώ το λίτρο στα πρατήρια της Αττικής, ενώ η τιμή του απλού πετρελαίου κυμαίνεται μεταξύ 1,73 ευρώ και 1,76 ευρώ.

Στην ερώτηση εάν θα αυξηθεί η τιμή της βενζίνης είπε: «Θα δούμε. Έχουμε πληροφορίες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα πούμε τίποτα στον κόσμο. Από τα καινούρια τιμολόγια θα δούμε τι θα γίνει. Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή, οι τιμές είναι πτωτικές» .

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. «Θα έχουμε μια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τουλάχιστον κατά 13 λεπτά » είπε και τόνισε πως « από την καινούρια χρονιά θα αυξηθεί αρκετά η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.