Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είμαστε σοβαροί...;;;; Ελληνικής κατασκευής αεροσυμπιεστές στην τουρκική δύναμη υποβρυχίων κομάντος SAT!

Σάλος προκλήθηκε στην τουρκική αντιπολίτευση αλλά και σε πολλούς στην γειτονική χώρα, αφού όπως έγινε γνωστό ότι, ελληνικής κατασκευής κρίσ...

Σάλος προκλήθηκε στην τουρκική αντιπολίτευση αλλά και σε πολλούς στην γειτονική χώρα, αφού όπως έγινε γνωστό ότι, ελληνικής κατασκευής κρίσιμο υλικό, αφορούσε προδιαγραφές διαγωνισμού για τους Τούρκους υποβρύχιους κομάντος σε ειδική παράγραφο ανοικτού διαγωνισμού.

Πρόκειται για την περιβόητη τουρκική Διοίκηση υποβρυχίου πολέμου (SAT), η οποία είναι η πρώτη και μοναδική μονάδα υποβρύχιων κομάντο της Τουρκίας, που αποτελείται από αξιωματικούς και επαγγελματίες ναύτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με κύρια αποστολή τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Η ετικέτα «made in Greece», που διαπιστώθηκε σε ειδικό διαγωνισμό για 8 αεροσυμπιεστές υψηλής πίεσης που θα χρησιμοποιηθούν από Τούρκους καταδρομείς SAT, προκάλεσε πανικό και οργή σε μεγάλη μερίδα Τούρκων, και στο τύπο φυσικά.

Η Γενική Διοίκηση της στρατοχωροφυλακής που ανήκει στο υπουργείο εσωτερικών προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά 8 αεροσυμπιεστών υψηλής πίεσης για τις υποβρύχιες ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Η προϋπόθεση του «Compressor made in Greece» περιλαμβανόταν στις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Στην προδιαγραφή χρησιμοποιήθηκε αναγράφονταν το εξής: «ο συμπιεστής αέρα αναπνοής υψηλής πίεσης με δύο εξόδους, του οποίου τα χαρακτηριστικά αναγράφονται παραπάνω, θα είναι ένας από τους Paramina Typhoonsilent 18 e 300 / Nardi Pacific m 30-300 / Alkın W 32-7 -225- Μοντέλο FP4N / LW 320 ES και επώνυμα προϊόντα.”

Πρόκειται για τον ελληνικής κατασκευής συμπιεστή Paramina, που περιλαμβάνεται στις προδιαγραφές του διαγωνισμού, και ο οποίος δεν έχει υποκατάστημα για σέρβις στην Τουρκία, αναφέρει9 τουρκική εφημερίδα.

Η διεύθυνση της εταιρείας φαίνεται επίσης να είναι η περιφέρεια Αττικής κοντά στην Αθήνα.

Ο Murat Alișiroğlu, που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία συμπιεστών, είπε στην εφημερίδα SÖZCÜ ότι ο εν λόγω διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπέβαλε αναφορά στο τουρκικό υπουργείο εσωτερικών και τόνισε: «σοκαρίστηκα όταν είδα τις προδιαγραφές. Προϋπόθεση έχει τεθεί η παρουσία ελληνικού προϊόντος, που αφορά μια χώρα με την οποία τις τελευταίες μέρες έχουμε φτάσει στα πρόθυρα του πολέμου. Υπάρχει εγγύηση ότι το προσωπικό μας που δραστηριοποιηθεί με αυτά τα συστήματα (συμπιεστή) θα είναι λειτουργικό;

Επειδή αυτή η επωνυμία δεν έχει υποκατάστημα για την παροχή υπηρεσιών στην Τουρκία, θα έχουμε και πρόβλημα συντήρησης.

Είναι θέμα ασφάλειας να εισαγάγουμε αυτήν την μάρκα στις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις”.

Η τύχη της εν λόγω σύμβασης είναι άγνωστη όπως και το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής.

Τουρκικά προϊόντα στον ελληνικό στρατό

Το μακρινό 2013 υπήρχαν καταγγελίες για την παρουσία τουρκικών προϊόντων, όπως ελαστικά σε ελληνικά στρατιωτικά οχήματα MS 240, σαπούνια για τα στρατόπεδα από εταιρεία με έδρα το Αϊδίνιο, ενώ ακόμη και υλικά ρουχισμού είχε ακουστεί ότι ήταν τουρκικής κατασκευής.

Όλα αυτά τα περιστατικά αφορούσαν δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Αλλά από όσο γνωρίζουμε σήμερα δεν υπάρχει καμία περίπτωση αγοράς αναλώσιμων τουρκικών προϊόντων για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Παρόλα αυτά, οφείλουμε να ήμαστε πάντα σε εγρήγορση, ειδικά αυτήν την περίοδο που οι Τούρκοι μας απειλούν από όλες τις πλευρές, σε μια προσπάθεια να εκφοβίσουν τον ελληνικό λαό, χωρίς όμως καμία επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.