Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Mehmet Ümer: «Εκτιμήσεις ότι η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να οργανώθηκε από το τουρκικό κράτος»

Στην έκρηξη στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ali Yerlikaya, οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλ...





Στην έκρηξη στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ali Yerlikaya, οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 81 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Ο Τούρκος δημοσιογράφος- αναλυτής διεθνούς επικαιρότητας Mehmet Ümer, παραχώρησε συνέντευξη στη Βουλγαρική Δημόσια Ραδιοφωνία, η οποία δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο της BNR με τίτλο, «Υπάρχουν απόψεις ότι η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να οργανώθηκε από το τουρκικό κράτος – Πριν από τις εκλογές, οι πολίτες αντιμετωπίζουν το δίλημμα της επιλογής μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας»

«Αυτή η επίθεση απέδειξε ότι η τρομοκρατία είναι μια από τις έντονες πληγές της Τουρκίας. Στην Τουρκία έχει διατυπωθεί η έκκληση να μην διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες. Ωστόσο, ο υφιστάμενος νόμος για την παραπληροφόρηση δεν ευνοεί ούτε το κοινό ούτε τις αρχές», υποστήριξε ο Ümer.

«Αναζητείται ο γραφικός χαρακτήρας του δράστη. Υπήρξαν αναλυτές που ισχυρίστηκαν ότι αν όντως πρόκειται για γυναίκα, η προσοχή θα έπρεπε να στραφεί στο PKK και σε ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το ισλαμικό κράτος, που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους. Ωστόσο, κανείς δεν δημοσιοποιεί λεπτομέρειες. Πολλοί αναλυτές ανέφεραν επίσης ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε ένα προεκλογικό περιβάλλον», σημείωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

«Δεν έχει υπάρξει επίθεση τέτοιας κλίμακας από το 2015. Δεν λείπουν οι αναλύσεις που υποστηρίζουν ότι αυτό που έγινε μπορεί να έχει ενορχηστρωθεί από το κράτος για να προκαλέσει φόβο. Πριν από τις εκλογές, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το δίλημμα της επιλογής μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας. Θα ήταν εικασία να εκφράσουμε άποψη σχετικά με το ποιος ήταν πίσω από την επίθεση», ανέφερε ο Ümer, καταλήγοντας στο ότι «ένας συνασπισμός έξι κομμάτων αντιστέκεται στον Erdogan και είναι έτοιμος να δώσει μια μάχη ζωής και θανάτου, και αυτό τον ανησυχεί. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα αυτός ο συνασπισμός προηγείται και μάλιστα με διαφορά δέκα μονάδων».

«Αυτά που είδαμε και ο γραφικός χαρακτήρας, μας κάνουν να έχουμε εύλογες αμφιβολίες για το κατά πόσο πρόκειται για τον γραφικό χαρακτήρα μέλους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν – PKΚ», υποστήριξε ο Βούλγαρος Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Vasil Valchev, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΒΝΤ.

Σύμφωνα με το Vasil Valchev, «δεδομένου του γεγονότος ότι το περιστατικό συνέβη Κυριακή απόγευμα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης όπου υπάρχει πολύς κόσμος, η επιδίωξη του δράστη ήταν να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα και το να δοθεί ένα όσο το δυνατόν ισχυρότερο μήνυμα».

«Τα μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη είναι πάντα σε καλό επίπεδο. Βλέπουμε πολλούς ένστολους αστυνομικούς […]. Είμαι πεπεισμένος ότι μετά από αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, τα μέτρα θα ενισχυθούν περαιτέρω», κατέληξε ο Βούλγαρος Πρόξενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.