Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ράπισμα» από τη Frontex στην Άγκυρα: Σοβαρό επεισόδιο σε ελληνική περιοχή ευθύνης

Σε μπούμεραγκ για την Τουρκία εξελίσσεται το επεισόδιο που επιχείρησε να προκαλέσει στα ανοιχτά της Σάμου κατά την επιχείρηση διάσωσης μετα...





Σε μπούμεραγκ για την Τουρκία εξελίσσεται το επεισόδιο που επιχείρησε να προκαλέσει στα ανοιχτά της Σάμου κατά την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, όταν τουρκική ακταιωρός έστρεψε τα όπλα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Η Frontex σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζει το περιστατικό ως ιδιαίτερά σοβαρό και προχωρά σε ανεξάρτητη έρευνα.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά την αναφορά του πληρώματος ιταλικού σκάφους της Frontex που ήταν παρών στο επεισόδιο και δικαιώνει τη θέση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το πλήρωμα του ιταλικού σκάφους συνέταξε επίσημη αναφορά την οποία απέστειλαν στην έδρα του Ευρωπαϊκού οργανισμού στη Βαρσοβία, όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης (SAR).

Πλακιωτάκης: Η Άγκυρα θέλει να «προκαλέσει επεισόδιο»

«Πυρά» κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για την παρενόχληση που πραγματοποίησε τουρκική ακταιωρός σε σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Σάμου, στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών.

«Μέσα σ’ ένα 24ωρο, αφενός η Τουρκία εξακολουθεί να επιτρέπει στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών να στέλνουν συνανθρώπους μας στο θάνατο, με την Ελλάδα να σώζει όσο περισσότερους μπορεί και αφετέρου, σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής, προκαλεί, εισερχόμενο στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, επιθυμώντας ίσως να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε:

«Τα στελέχη του Λιμενικού αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, χωρίς να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.