Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κακοκαιρία «Eva»: «Χτυπάει» στα Δωδεκάνησα - Υποχώρηση των έντονων φαινομένων από Δευτέρα

    Προβλήματα σε όλη τη χώρα προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε τις περισσότερες περιοχές, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες. Ποτάμι...

   



Προβλήματα σε όλη τη χώρα προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε τις περισσότερες περιοχές, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες. Ποτάμια θύμισαν πολλοί δρόμοι της Αττικής ενώ προβλήματα από την κακοκαιρία «Eva» εμφανίσθηκαν ανά την Ελλάδα, με τις κλήσεις στην Πυροσβεστική να ξεπερνούν τις 100.

Το μεσημέρι της Κυριακής εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους των Δωδεκανήσων, της Σάμου και της Ικαρίας, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας.

Το μήνυμα του 112 προειδοποιούσε τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Δωδεκανήσων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα έως τις πρωινές ώρες αύριο σε Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας:

 https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena ».

Την ίδια στιγμή, μια επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων, από ΙΧΕ αυτοκίνητο συνεπεία εκτροπής έστησαν πυροσβέστες, στη περιοχή Κέδρος Σάμου.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα, με επικεφαλής τον διοικητή της ΠΣ Σάμου, Γιώργο Μιαούλη οι οποίοι βοήθησαν στον απεγκλωβισμό των ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγός του αυτοκίνητου εξαιτίας της έντονης ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχασε τον έλεγχο του οχήματος της με αποτέλεσμα αυτό να πέσει σε χαράδρα.

Στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν δύο γυναίκες και δύο παιδιά (γιαγιά, κόρη και εγγόνια).

Σε Πειραιά, Χαϊδάρι, Ελευσίνα και Κορυδαλλό η περισσότερη βροχή

Τα δυτικά και νότια προάστια είναι αυτά που δέχθηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού από το πέρασμα των καταιγίδων της κακοκαιρίας Eva την Κυριακή από την Αττική όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.