Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένοπλες Δυνάμεις: Άνοιξαν πυρ στη Λάρισα - Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση CPX EU IR 22

Από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκ...



Από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (ΕΣΕΕΕ) της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ στην Λάρισα η άσκηση με την επωνυμία «CPX European Union Integrated Resolve 22 » (CPX EU IR 22).



Η «EU IR 22» είναι κοινή άσκηση μεγάλης κλίμακας τύπου PACE (Parallel And Coordinated Exercises) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του ΝΑΤΟ, και αποτελεί την μεγαλύτερη σε εύρος δραστηριότητα επιχειρησιακής εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιείται ανά διετία. Σε αυτήν ασκείται στις διαδικασίες του «Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων» το σύνολο των εμπλεκόμενων πολιτικών και στρατιωτικών φορέων της, στο πλαίσιο της «Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής για την Άμυνα και την Ασφάλεια» (Common Security and Defence Policy - CSDP), και σκοπός της είναι η βελτίωση και η ενίσχυση της ικανότητας της ΕΕ να ανταποκρίνεται σε μια σύνθετη κρίση υβριδικού χαρακτήρα, τόσο με εσωτερική όσο και με εξωτερική διάσταση.

Στην «CPX EU IR 22» συμμετείχαν εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και προσωπικό από 16 κράτη – μέλη της ΕΕ. Συγκεκριμένα το ΕΣΕΕΕ ενισχύθηκε με 49 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και πολιτικό προσωπικό από την Κύπρο, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σλοβακία, την Σουηδία, την Τσεχία και την Φινλανδία. Επίσης, συμμετείχαν Παρατηρητές από τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Νορβηγία, την Σερβία και την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.