Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Bloomberg: Εκτός ορίων ο Ερντογάν στο Αιγαίο – Το «ταξίδι εγωισμού» του Τούρκου προέδρου και οι απειλές κατά της Ελλάδας

Σφοδρή επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει ο δημοσιογράφος Andreas Kluth μέσω άρθρου του στο Bloomberg, σημει...





Σφοδρή επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει ο δημοσιογράφος Andreas Kluth μέσω άρθρου του στο Bloomberg, σημειώνοντας ότι για να συνεχίσει η Δύση να εμποδίζει τις πρακτικές του Πούτιν, η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να εμποδίζει τη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και επίσης να σταματήσει να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα.

Στο άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ο δημοσιογράφος κατηγορεί τον Ερντογάν ότι βρίσκεται σε ένα ταξίδι εγωισμού αντάξιο ενός Οθωμανού σουλτάνου και σημειώνει πως «για να φανεί δυνατός στη χώρα του πριν από τις εκλογές τον προσεχή Ιούνιο, συνεχίζει να τα βάζει με φίλους και εχθρούς, αδιαφορώντας για το αν οι ατάκες του υπονομεύουν τη δυτική συνοχή και την ευρωπαϊκή ασφάλεια γενικότερα».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ακόμη πιο ανεύθυνα στην περίπτωση της Σουηδίας και της Φινλανδίας που θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, μια κίνηση που θα ωφελήσει τόσο αυτούς όσο και τη συμμαχία. «Αλλά η Τουρκία και η Ουγγαρία εμποδίζουν την επικύρωση των δύο προσχωρήσεων. Ο Ερντογάν είναι το κύριο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, εκβιάζει τους Σουηδούς να υιοθετήσουν την άποψή του για την πολιτική της Μέσης Ανατολής. Για τον Ερντογάν, όλες οι κουρδικές οργανώσεις, είτε εδρεύουν στην Τουρκία, τη Συρία ή αλλού, είναι τρομοκράτες που πρέπει να πολεμηθούν. Και θέλει και άλλες χώρες, ειδικά η Σουηδία, να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή», τονίζει ο αρθρογράφος.

Αναφέρεται επίσης στα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν βρίσκεται εντελώς εκτός ορίων στο Αιγαίο. Όπως σημειώνει ο Kluth, η έχθρα μεταξύ των δύο «δήθεν συμμάχων», Ελλάδας και Τουρκίας, αποτελεί την χειρότερη εσωτερική ένταση στο ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες. Ο αρθρογράφος αναφέρεται εκτενώς στις διαφορές των δύο χωρών, από τα νησιά του Αιγαίου και τα δικαιώματα έρευνας φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό οι τσακωμοί δεν έχουν μείνει μόνο στα λόγια.

Επικαλείται τις καταγγελίες της Ελλάδας για παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της από την Τουρκία, καθώς και τις τουρκικές καταγγελίες για παρενόχληση αεροσκαφών κατά τη διάρκεια κοινής αποστολής του ΝΑΤΟ. «Με τέτοιους συμμάχους, ποιος χρειάζεται εχθρούς;», ρωτά ο δημοσιογράφος, επικαλούμενος, μάλιστα, τις απειλές του Ερντογάν ότι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». «Σωστά διαβάσατε», λέει ο Kluth, και προσθέτει: «Ο Ερντογάν στην πραγματικότητα απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ».

Επισημαίνει στη συνέχεια πως τα μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να αποσαφηνίσουν εάν ο Τούρκος πρόεδρος θα είναι αξιόπιστος σύμμαχος σε περίπτωση πολέμου, ενώ τονίζει ότι το σημαντικό είναι να αφήσουμε στην άκρη αρχαίες διαμάχες, όπως αυτή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

«Ένας στόχος πρέπει να υπερισχύει: να αποτρέψουμε τον Πούτιν από την κλιμάκωση του πολέμου. Αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουν οι Τούρκοι στον πρόεδρό τους γιατί είναι προς το συμφέρον τόσο της Τουρκίας όσο και του ΝΑΤΟ», καταλήγει ο Kluth.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.