Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός Φράγκος: «Δεν έχει τα κότσια ο Ερντογάν να έρθει μια νύχτα όπως μας απειλεί» - Η Λιβύη είναι το κομβικό σημείο «απειλής» για την Ελλάδα (Βίντεο)

“Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η ναυτική βάση της Μισράτα και η αεροπορική στην Αλ Βατίγια της Λιβύης”, δηλώνει ο ίδιος. Για επικίνδυνη ρη...





“Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η ναυτική βάση της Μισράτα και η αεροπορική στην Αλ Βατίγια της Λιβύης”, δηλώνει ο ίδιος.

Για επικίνδυνη ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν έκανε λόγο ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ στο SKAI, στους δημοσιογράφους Δ.Οικονόμου και Α.Παυλόπουλο.



Ο ίδιος τόνισε ότι "ο Τούρκος πρόεδρος για εσωτερική κατανάλωση, προβαίνει στις προκλητικές για την Ελλάδα απειλές, τις οποίες όμως “δεν έχει τα κότσια να πραγματοποιήσει, διότι αν τα είχε θα το είχε πράξει εδώ και καιρό”.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ με βαθιά γνώση της τουρκικής στρατιωτικής πραγματικότητας, “ έδειξε” την Λιβύη και τις εκεί τουρκικές στρατιωτικές βάσεις σε Μισράτα και Αλ Βατίγια", ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτήν την στιγμή για την χώρα μας, και τις εταιρείες που διεξάγουν έρευνες υδρογονανθράκων στην νότια Κρήτη.


Η τουρκική βάση στην Al-Watiya στη δυτική Λιβύη, εξοπλίζεται μυστικά εδώ και μεγάλο διάστημα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ οι δυνάμεις της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης είναι απλώς θεατές.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν να αναβαθμίζεται πυρετωδώς και η ναυτική βάση στην Μισράτα, για λογαριασμό του τουρκικού ΠΝ, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να μεταφέρει μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στα νότια της Ελλάδος και δίπλα στην Αίγυπτο.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Μισράτα, που αναβαθμίζεται σε μεγάλη ναυτική βάση, θεωρείται “απαραίτητη για την ασφάλεια των... δραστηριοτήτων γεώτρησης στην περιοχή”.

“Το λιμάνι της Μισράτα θα είναι διαθέσιμο στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με την αεροπορική βάση Watya συνεχώς”, τονίζουν οι ίδιοι.

Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει μια βάση στην Λιβύη για να παρενοχλεί τις δύο χώρες στις όποιες προσπάθειες κάνουν είτε με τον αγωγό East Med, είτε με άλλες εργασίες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Τα σχέδια περικύκλωσης της Ελλάδος από Νότια μετά την υπογραφή της παράνομης συμφωνίας με την Λιβύη από την Άγκυρα, μπλοκάρονται ήδη αφού ΗΠΑ-Γαλλία στέλνουν πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα στην περιοχή κάνοντας προβολή ισχύος στο καθεστώς Ερντογάν.

Μετά την Κύπρο, η Τουρκία φέρεται να μετακινεί δεκάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην Τρίπολη της Λιβύης, τα οποία θα χειρίζονται Τούρκοι αξιωματικοί, αφού τα εμπορικά πλοία με τουρκική σημαία δεν μπορεί να σταματήσει κανένας και καμία χώρα στην Μεσόγειο.

Η Τουρκία προσπαθεί να “χωθεί” ανάμεσα σε υπερδυνάμεις και μεγάλες χώρες για να κάνει αυτό που ξέρει εδώ και αιώνες, “ να βουτήξει εδάφη που δεν είναι δικά της”, εφαρμόζοντας σχέδια στην συνέχεια εθνοκάθαρσης όπως υλοποιεί στην Συρία.

Εκτιμάται ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουμε προς το παρόν ραγδαίες εξελίξεις στην γειτονική χώρα, στην οποία θα γίνουν εκλογές την Άνοιξη του 2023.

Μετά τις εκλογές όμως και με μεγάλη πιθανότητα να “παγώσει” το μέτωπο στην Ουκρανία, οι Τούρκοι θα είναι το κύριο μενού στα δυτικά σχέδια, αφού τα παιχνίδια με Ρωσία και Κίνα δεν γίνονται πλέον αποδεκτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.