Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Δεξιός αντιτούρκος Νετανιάχου κερδίζει το εκλογικό θρίλερ στο Ισραήλ!

   Τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων αλλά και των exitpoll δίνουν στον Νετανιάχου 60 έδρες και μερικές επιπλέον ψήφους, αλλά ίσως όχι ...

  



Τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων αλλά και των exitpoll δίνουν στον Νετανιάχου 60 έδρες και μερικές επιπλέον ψήφους, αλλά ίσως όχι τις 61 που χρειάζεται για να λάβει την πλειοψηφία της Κνεσέτ

"Ο Νετανιάχου πλησιάζει την επιστροφή στην εξουσία στις ισραηλινές εκλογές", είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου Διεθνούς ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις σημερινές εκλογές προβλέπουν ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι πολύ κοντά στην επίτευξη της πλειοψηφίας των 61 εδρών που χρειάζεται στην Κνεσέτ για να επιστρέψει στην εξουσία.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφάσισε να τερματίσει την προεκλογική του εκστρατεία στην πόλη Or Yehuda, μια πόλη κοντά στο Τελ Αβίβ, όπου παραδοσιακά απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα.

Ωστόσο, στις τελευταίες εκλογές τον Μάρτιο του 2021 κάποιοι από τους υποστηρικτές του εκεί δεν μπήκαν στον κόπο να ψηφίσουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Νετανιάχου πραγματοποίησε παρόμοιες προεκλογικές εκδηλώσεις σε δεκάδες προπύργια υποστήριξης για αυτόν και το κόμμα του Λικούντ. Ομοίως με το Or Yehuda, και σε αυτά τα μέρη τα ποσοστά ψήφου έχουν μειωθεί στον πιο πρόσφατο εκλογικό γύρο.

Κοιτάζοντας πίσω, αυτός ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδήγησαν στην ήττα του Νετανιάχου. Στις συναντήσεις του αυτή τη φορά, ο Νετανιάχου προσπάθησε να επικοινωνήσει προσωπικά με όσους υποστηρικτές του Λικούντ δεν είχαν ψηφίσει.

Επισκεπτόταν ακόμη και ανθρώπους στο σπίτι, μερικές φορές δύο ή τρεις οικογένειες που υποστήριζαν το Λικούντ σε ένα βράδυ.

Παράλληλα, αύξησε και τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ. Αυτό που ήταν διαφορετικό αυτή τη φορά ήταν ότι έδινε συνεντεύξεις μόνο σε ακροδεξιά μέσα που τον υποστήριζαν.

Έκανε μια εκπομπή αποφεύγοντας τα στούντιο των μεγάλων δικτύων, παρόλο που θα είχε πολύ μεγαλύτερη έκθεση εκεί. Και εδώ, στόχος του ήταν να επικεντρωθεί στους πιο απαθείς ψηφοφόρους του Λικούντ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εγκρίθηκαν πριν από την ημέρα των εκλογών, στις 28 Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου του.

Τα μέσα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων δίνουν στον Νετανιάχου 60 έδρες και μερικές επιπλέον ψήφους, αλλά όχι τις 61 που χρειάζεται για να λάβει την πλειοψηφία της Κνεσέτ.

Με άλλα λόγια, αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη αδιέξοδο.

Ως συνήθως, ο Νετανιάχου κάνει καλή δουλειά. Αγκάλιασε τον υπερεθνικιστή Itamar Ben-Gvir, ο οποίος τυχαίνει να είναι το ανερχόμενο αστέρι σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία. Σήμερα το πρωί, ο Netanayhu είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ότι «δεν είναι εναντίον» του διορισμού υπουργού δημόσιας ασφάλειας του Ben-Gvir σε μια μελλοντική κυβέρνηση και ότι ο ίδιος διατήρησε με ζήλο τη συμμαχία του με τους υπερορθόδοξους.

Κατά μία έννοια, βλέπει τον εαυτό του ως τον απόλυτο ηγέτη όλων των δεξιών και υπερορθόδοξων κομμάτων.

Στις 29 Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου ξεκίνησε για το Μπνέι Μπρακ, τη μεγαλύτερη υπερορθόδοξη πόλη στο Ισραήλ, για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους εκεί να ψηφίσουν.

Δεν τους κάλεσε να ψηφίσουν το Λικούντ, αλλά τους ενθάρρυνε να ψηφίσουν τα υπερορθόδοξα κόμματα, για να μην δήθεν εγκαταλείψουν τη χώρα στα αριστερά.

Ο Νετανιάχου θαυμάζεται από την υπερορθόδοξη κοινότητα. Έχει μια υπερβολική επιρροή εκεί, ειδικά μεταξύ των νέων. Στην πραγματικότητα, είναι πιο δημοφιλής από τους υπερορθόδοξους πολιτικούς.

Η απόφασή του να επισκεφθεί την καρδιά αυτής της κοινότητας θα πρέπει να ενθαρρύνει τους αδιάφορους ψηφοφόρους εκεί να πάνε επίσης στις κάλπες.

Σε όλες τις πρόσφατες προεκλογικές εκστρατείες, οι άνθρωποι έλεγαν ότι θα ήταν η τελευταία μάχη του Νετανιάχου και ότι λόγω της δίκης του, αγωνίζεται πραγματικά για την ελευθερία του.

Η κατάσταση απέδειξε ότι παρόλο που δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, δεν έχει βγει ποτέ από τη σκηνή.

Κανείς στο Λικούντ δεν τόλμησε να τον αμφισβητήσει ως αρχηγό τους.

Σε μια αρκετά υποστηρικτική συνέντευξη στο δεξιό Channel 14, 30 Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου ρωτήθηκε πώς τα πάει. Απάντησε ότι «ανησυχεί πολύ», λόγω του αδιεξόδου στις κάλπες

Την φράση που χρησιμοποίησε την δανείστηκε από το ποδόσφαιρο: «Είμαστε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά πρέπει ακόμα να βάλουμε το γκολ στα δίχτυα». Είπε στους ακροατές του ότι τους λείπει μόνο μία έδρα και τους κάλεσε να ψηφίσουν υπέρ του Λικούντ."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.