Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τάσος Τρύφωνος: «Έπαθα σοκ, προσπαθούσα να καταλάβω τι σημαίνει το ότι η μισή πατρίδα μου είναι κατεχόμενη»

  Για την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο το 1974 και όσες μνήμες έχει από τα πρώτα χρόνια που το έμαθε, μίλησε ο Τάσος Τρύφωνος σε συνέντευξή ...

 



Για την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο το 1974 και όσες μνήμες έχει από τα πρώτα χρόνια που το έμαθε, μίλησε ο Τάσος Τρύφωνος σε συνέντευξή του.

Ο Κύπριος παρουσιαστής παραχώρησε τη συνέντευξη στο περιοδικό Hello!, όπου είπε:

«Εγώ γεννήθηκα λίγο μετά την Εισβολή. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το συνειδητοποίησα, όταν μας μίλησαν στο νηπιαγωγείο. Έπαθα σοκ, προσπαθούσα να καταλάβω τι σημαίνει το ότι η μισή πατρίδα μου είναι κατεχόμενη. Η δεκαετία του ’80 ήταν η δεκαετία κατά την οποία οι μαθητές έκαναν μαχητικές διαμαρτυρίες και πορείες, ενώ, μετά, όταν πήγα στο στρατό, ήταν δύσκολα, ταραγμένα χρόνια. Δεν είμαι όμως από οικογένεια προσφύγων. Έχω τα βιώματα ενός ανθρώπου που έζησε τα παιδικά του χρόνια τη δεκαετία του ’80 και κατέβαινε στους δρόμους για να διαδηλώσει εναντίον του ψευδοκράτους».

Για τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο, ο Τάσος Τρύφωνος είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν κατάγομαι από εκεί (από τα κατεχόμενα), είχα μια επιφύλαξη για το τι θα συναντήσω. Έχω πάει δύο φορές: όταν είχαν έρθει κάποιοι φίλοι από την Ελλάδα κι ήθελαν να δουν πως είναι η περιοχή κι όταν έκανα αποκλειστική συνέντευξη στην κόρη του τότε Τουρκοκύπριου ηγέτη Ακιντζί. Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις πανέμορφα τοπία και μοναδικούς τόπους, να ξέρεις ότι είναι η πατρίδα σου και να μην μπορείς να ζήσεις εκεί. Επίσης, είναι πολύ θλιβερό να διαπιστώνεις πόσες δεκαετίες πίσω είναι. Στενοχωρήθηκα ακόμα περισσότερο όταν μιλώντας με Τουρκοκύπριους, μου είπαν πόσο άσχημα περνούν και πόσο καταπιεσμένοι νιώθουν από τους εποίκους που έχουν έρθει από την Ανατολία αλλά και από τους Τούρκους. Ήταν κάτι που δεν είχα ξανακάνει και δεν θα ήθελα να επαναλάβω, νιώθω περίεργα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.