Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα στο κόψουμε το δάκτυλο! Μπαχτσελί: «Στο δαχτυλίδι μου η Κύπρος είναι τουρκική»

   Ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και εταίρος της τουρκικής κυβέρνησης, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτικ...

  



Ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και εταίρος της τουρκικής κυβέρνησης, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, αυτό σημαίνει «κάλεσμα σε πόλεμο».

«Δεν τίθεται θέμα καμμίας υποχώρησης απέναντι στην καταχρηστική, απειλητική και καταστροφική πολιτική της Ελλάδας προς την Τουρκία. Είναι θράσος και παίζει με την φωτιά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, να εκφράζει πρόθεση επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας του. Είναι επίσης παράλογο και διαστρέβλωση των δεδομένων, όταν υπερβαίνει τα όριά του αυτός ο υπουργός και κατηγορεί την Τουρκία για εκφοβισμό και δόλια συμπεριφορά. Ο στόχος της Ελλάδας να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέρα από τα 6 μίλια είναι ένα κάλεσμα σε πόλεμο, μια πρόκληση δειλίας. Άντε, ας τολμήσουν να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 6 (sic) μίλια και θα δούμε. Θα δούμε ποιος είναι πιο δυνατός. Ας γίνουμε λοιπόν μάρτυρες μαζί. Δεν επιτρέπουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Με την άδεια του Αλλάχ, δεν θα επιτρέψουμε καμία κατοχή που να αντίκειται στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εταίρος στην Τουρκία.

«Ιστορικό βήμα» χαρακτήρισε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί την παραχώρηση καθεστώτος παρατηρητή στο ψευδοκράτος από τον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «τα εμπόδια για την παγκόσμια αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’ εξαφανίζονται ένα προς ένα. Η Κύπρος είναι Τουρκική. Η θέση της είναι στην ένωση τουρκικών κρατών. Να, το δαχτυλίδι μου έχει χάρτη της Κύπρου. Δηλαδή, η ‘Τουρκική Δημοκρατία Κύπρου’ έχει βρει την θέση της, με το σήμα μας», είπε ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος, δείχνοντας το δαχτυλίδι του με ολόκληρη την Κύπρο κόκκινη.

«Η ‘Ε/Κ πλευρά’ δεν είναι κυρίαρχος, ούτε ιδιοκτήτης του νησιού», πρόσθεσε. «Δεν είναι δυνατόν από ιστορική και πολιτιστική άποψη. Με την άδεια του Αλλάχ, ο ευλογημένος προορισμός θα επιτευχθεί τα επόμενα χρόνια. Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στο νησί της Κύπρου μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά από μια διαδικασία που θα ξεκινήσει με την αποδοχή της ισότιμης κυριαρχίας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού, η οποία έχει γίνει αντικείμενο σφετερισμού από το 1963», ανέφερε.

Η «ηλίθια γκρίνια» της Ευρώπης

Ο ηγέτης των Εθνικιστών στην Τουρκία καταφέρθηκε κι εναντίον της Ε.Ε. κάνοντας λόγο για «ηλίθια γκρίνια», στην οποία την παρασύρει η Ελλάδα κι η Κύπρος.

«Η δήλωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Υπηρεσίας Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ ότι αυτό το νέο καθεστώς της ΤΔΒΚ απορρίφθηκε βιαστικά είναι μια ελληνική διάλεκτος, μια ελληνική γλώσσα, άκυρη, παράνομη, μια ηλίθια γκρίνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.