Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήπως να ανησυχήσουμε με την εργαστηριακή Μαύρη Τρύπα που έφτιαξαν επιστήμονες;

  Το πλέον τρομακτικό φαινόμενο του διαστήματος πλέον κατοικεί μέσα στη Γη. Η επιστήμη έχει ξεφύγει πολλές φορές από τον έλεγχο του ανθρώπου...

 



Το πλέον τρομακτικό φαινόμενο του διαστήματος πλέον κατοικεί μέσα στη Γη.

Η επιστήμη έχει ξεφύγει πολλές φορές από τον έλεγχο του ανθρώπου. Ελπίζουμε να μην ξεφύγει και τώρα. Είδαμε τι γίνεται με την πυρηνική ενέργεια. Δεν είναι καθόλου καλό και δεν μας παίρνει για άλλα λάθη. Ο πλανήτης είναι σε άθλια κατάσταση και το περιβάλλον βογκάει στην κυριολεξία. Το κλίμα έχει ήδη αλλάξει ριζικά και σε αυτό κύριο λόγο παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Μία ομάδα επιστημόνων από το University of Amsterdam, δημιούργησαν μία μαύρη τρύπα στο εργαστήριο για να παρατηρήσουν τα σωματίδια που γεννιούνται από τις διακυμάνσεις κβαντικού επιπέδου, σε μία προσπάθεια να γεφυρωθεί η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας με την κβαντική φυσική. Άλλο πάλι κι αυτό. Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν τώρα.

Τίποτα δεν ξεφεύγει από τη βαρύτητα της μαύρης τρύπας – ούτε καν το φως – οι ερευνητές μελετούν αυτές τις διακυμάνσεις με την ακτινοβολία που παράγει ο ορίζοντας γεγονότων, την ακτινοβολία Hawking.Μία μονοδιάστατη αλυσίδα ατόμων λειτούργησε ως ένα μονοπάτι για την κίνηση των ηλεκτρονίων και “πειράζοντας” αυτήν την κίνηση, οι επιστήμονες μπορούν να εξαφανίσουν ορισμένες ιδιότητες, δημιουργώντας ένα είδος ορίζοντα γεγονότων ο οποίος αλληλεπιδρά με την κυματική φύση των ηλεκτρονίων. Εμείς όμως αναρωτιόμαστε αν η μαύρη αυτή τρύπα είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά και για τον πλανήτη. Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα, όλα είναι σε πειραματικό στάδιο.

Το αποτέλεσμα παρήγαγε μία αύξηση της θερμοκρασίας η οποία ήταν ανάλογη με τους θεωρητικούς υπολογισμούς τους σε ένα σύστημα μαύρης τρύπας, αλλά μόνο όταν ένα κομμάτι της αλυσίδας επεκτεινόταν πέρα από τον ορίζοντα γεγονότων. Αυτό που ανακάλυψαν μπορεί να σημαίνει πως η κβαντική διεμπλοκή των σωματιδίων που βρίσκονται στον ορίζοντα γεγονότων είναι σημαντική στην παραγωγή της ακτινοβολίας Hawking. Η ακτινοβολία που παρατήρησαν κατά τη διάρκεια του πειράματος ήταν μόνο θερμική σε ένα συγκεκριμένο εύρος κίνησης των ηλεκτρονίων. Σε ευρύτερο πλαίσιο, αυτό μπορεί να σημαίνει πως στις πραγματικές μαύρες τρύπες η ακτινοβολία Hawking μπορεί να είναι μόνο θερμική σε ορισμένες καταστάσεις και όταν μόνο υπάρχει μία αλλαγή στο χωροχρόνο λόγω της βαρύτητας.

Εμείς ελπίζουμε η ανακάλυψη αυτή να βοηθήσει κάπως το ενεργειακό πρόβλημα της Γης και να κάνει τις ζωές μας καλύτερες. Αν πάλι ο έλεγχος χαθεί και το όλο πράγμα με την μαύρη τρύπα ξεφύγει, τι να πούμε, αυτή είναι τελικά η μοίρα στης επιστήμης. Να δημιουργεί και να καταστρέφει την ίδια στιγμή.Ratpack.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.