Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ουκρανία: «Ο πόλεμος θα έχει τελειώσει μέχρι τα τέλη της άνοιξης», προβλέπει ο υφυπουργός Άμυνας

  Μπορεί η Ουκρανία να πιέζεται αρκετά ενόψει χειμώνα, ζητώντας την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας, υπο...

 



Μπορεί η Ουκρανία να πιέζεται αρκετά ενόψει χειμώνα, ζητώντας την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας, υποστράτηγος ε.α. Βολόντιμιρ Χαβρίλοφ, προβλέπει ότι ο πόλεμος θα κρατήσει μέχρι τα τέλη της άνοιξης.

Αναφορικά με την πιθανότητα ρωσικής πυρηνικής επίθεσης ο Ουκρανός στρατηγός θεωρεί ότι η πιθανότητα αυτή είναι μικρή, αλλά πρόσθεσε στο Sky News: «Ναι, θα ήταν δραματικό. Για όλους θα είναι… ο Θεός ξέρει τι σενάριο θα εκτυλιχθεί, αλλά ένα [τακτικό πυρηνικό πλήγμα] δεν συνιστά απειλεί, που θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε τον πόλεμό μας».



Όσον αφορά στην προοπτική ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Μόσχα, ο Χαβρίλοφ είπε ότι αυτό θα γίνει μόνον όταν οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν κάθε σπιθαμή ουκρανικού εδάφους, περιλαμβανομένης της προσαρτημένης από το 2014 Κριμαίας και των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που κατέχουν τα τελευταία οκτώ χρόνια οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

«Η απόφαση της κοινωνίας στην Ουκρανία είναι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Έχουμε πληρώσει μεγάλο φόρο αίματος, καταβάλαμε πολλές προσπάθειες για όσα έχουμε ήδη πετύχει. Κι όλοι γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση ή προσωρινή εκεχειρία θα είναι μόνον η συνέχιση αυτού του πολέμου κατά της ύπαρξης της Ουκρανίας ως κράτος».

Ερωτηθείς αν η ανακατάληψη της Χερσώνας και η υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου ενισχύει τις πιθανότητες επίτευξης κι άλλων στόχων, όπως η ανακατάληψη της Κριμαίας, ο Χαβρίλοφ δήλωσε: «Είναι θέμα χρόνου και φυσικά, θα προτιμούσαμε να γίνει αυτό το συντομότερο». Όπως επεσήμανε, αυτό θα μπορούσε να υποβοηθηθεί από μια απρόσμενη εξέλιξη στη Ρωσία, όπως μια αιφνίδια κατάρρευση του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μπορεί να μπούμε στην Κριμαία, για παράδειγμα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Είναι πιθανό, δυνατό. Δεν αποκλείεται έτσι να γίνει», πρόσθεσε. Και ως προς το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, ο Ουκρανός υφυπουργός Άμυνας είπε ότι ως στρατιωτικός είναι σημαντικό να είναι προετοιμασμένος για μια μακρά μάχη εάν η Ρωσία μπορέσει να ενισχύσει τις δυνάμεις της. «Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, ο πόλεμος θα πάρει λίγο χρόνο. Αλλά η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.