Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσία: Εάν το Ισραήλ εξοπλίσει την Ουκρανία θα εκληφθεί ως μη φιλική πράξη

Ο Ρώσος Πρέσβης αποκάλυψε ότι το Ισραήλ ενημερώνει προηγουμένως τη Ρωσία, προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση που σχετίζεται με την Ουκρανία Ο...





Ο Ρώσος Πρέσβης αποκάλυψε ότι το Ισραήλ ενημερώνει προηγουμένως τη Ρωσία, προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση που σχετίζεται με την Ουκρανία

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Τελ Αβιβ, Ανατόλι Βικτόροβ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική ισραηλινή τηλεόραση για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, προειδοποίησε το Ισραήλ ότι σε περίπτωση που παραχωρήσει οπλισμό στην Ουκρανία, οι ρωσοϊσραηλινές σχέσεις θα πληγούν ανεπανόρθωτα.

«Εργαζόμαστε και οι ίδιοι πλευρές ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα καλό επίπεδο διμερών σχέσεων. Αλλά κάθε βήμα που δεν θα λαμβάνει υπόψιν αυτήν μας την χρόνια κοινή προσπάθεια και συνεργασία, μπορεί να καταστρέψει το πλέγμα των σχέσεών μας. Εάν το Ισραήλ παράσχει οπλισμό στην Ουκρανία, αυτή η κίνηση θα εκληφθεί από την ρωσική Κυβέρνηση ως μία πράξη μη φιλική», δήλωσε ο Ανατόλι Βικτόροβ.

Ο Ρώσος Πρέσβης αποκάλυψε ότι το Ισραήλ ενημερώνει προηγουμένως τη Ρωσία, προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση που σχετίζεται με την Ουκρανία. «Έχουμε μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας και είμαστε ενήμεροι», είπε. «Θέλω να διαβεβαιώσει ότι η Ρωσία δεν τάσσεται κατά του Ισραήλ και ότι η Ρωσία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις ευαισθησίες του σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας σε σχέση με πολύ συγκεκριμένα ζητήματα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς να περιγράψει τις σχέσεις της Ρωσίας με το Ιράν, με αφορμή τις πληροφορίες που φέρουν τη Ρωσία να χρησιμοποιεί στο ουκρανικό μέτωπο χιλιάδες drone ιρανικής κατασκευής, ο Βικτόροβ απάντησε ότι «oι σχέσεις της Ρωσίας με το Ιράν είναι ομαλές και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τις σχέσεις μας με το Ιράν».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία προτίθεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στο ουκρανικό μέτωπο μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «κανένας από την ρωσική διακυβέρνηση δεν είπε ότι θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα. Πρόκειται καθαρά για παραπληροφόρηση». Πρόσθεσε ότι οι αναφορές που γίνονται από τις χώρες της Δύσης «μοιάζουν σαν να θέλει κάποιος να προετοιμάσει την κοινή γνώμη ότι θα γίνει χρήση πυρηνικών όπλων. Σας διαβεβαιώνω πάντως ότι αυτό δεν θα γίνει από την δική μας πλευρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.