Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τις σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων από τους συμμορίτες: Η Πολιτεία να δείξει μηδενική ανοχή

   Για τις εικόνες με τις σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και ζητά από...

  



Για τις εικόνες με τις σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και ζητά από την Πολιτεία να δείξει μηδενική ανοχή.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει: Ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας, για άλλη μία φορά, βιώνει εικόνες βιαιότητας στην εμπορική καρδιά της πόλης. Μετά το τέλος της ειρηνικής διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών για την ακρίβεια, οι καταστηματάρχες της Ερμού βρέθηκαν στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και κάτω από τα έκπληκτα και τρομοκρατημένα βλέμματα τουριστών και καταναλωτών, προέβησαν σε πράξεις βανδαλισμού σπάζοντας βιτρίνες και τρομοκρατώντας υπαλλήλους και πελάτες.

Άμεσα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης επικοινώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο όπου του επισήμανε πως αν και με την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας και τις 11 προσαγωγές, ίσως αποφύγαμε καταστροφές μεγαλύτερων διαστάσεων, οι παραγωγικές δυνάμεις υποστηρίζουν και απαιτούν την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας επιχειρήσεων και πολιτών.

Ταυτόχρονα η υπηρεσία του συλλόγου σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ έκανε ενέργειες για να καταγραφούν από ειδικό κλιμάκιο οι ζημιές.

Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά:

▪︎ Μηδενική ανοχή της πολιτείας σε αντίστοιχα φαινόμενα βίας

▪︎ Να προβλεφθεί ειδική διαδικασία άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων με την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, βάσει του άρθρου 20 του Ν. 3775/21.7.2009, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.