Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αχαρνές: «Έβρεξε» σοβάδες σε δημοτικά σχολεία – «Θα θρηνήσουμε θύματα» προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί

   «Έβρεξε» σοβάδες από το ταβάνι σε Δημοτικά Σχολεία στις Αχαρνές με εκπαιδευτικούς και γονείς να κρούουν «καμπανάκι κινδύνου». Συγκεκ...

  



«Έβρεξε» σοβάδες από το ταβάνι σε Δημοτικά Σχολεία στις Αχαρνές με εκπαιδευτικούς και γονείς να κρούουν «καμπανάκι κινδύνου».

Συγκεκριμένα τα συστεγαζόμενα, 26ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών προστέθηκαν στη λίστα με εκείνα όπου έχουν καταγραφεί ανάλογα φαινόμενα, με τις διαμαρτυρίες για την κατάσταση των κτιρίων και τη συντήρησή τους να πληθαίνουν.

Μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», Απόστολος Παπαγιαννόπουλος τόνισε ότι «εδώ και χρόνια πέφτουν σοβάδες γιατί τα σχολεία είναι παραμελημένα. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και της Πολιτείας».

Όπως είπε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, «στο συγκεκριμένο συγκρότημα του Ολυμπιακού Χωριού δύο σχολικών μονάδων δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν σοβάδες και υπήρξε κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πριν από τρία χρόνια υπήρξε το ίδιο πρόβλημα στις αίθουσες διδασκαλίας με αποτέλεσμα να κλείσει η σχολική μονάδα ώστε να γίνουν επισκευές. Ευτυχώς και τότε δεν θρηνήσαμε θύματα γιατί έπεσαν οι σοβάδες όταν το σχολείο δεν λειτουργούσε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έγιναν επισκευές χωρίς όμως να δοθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Τώρα ξαναέπεσαν σοβάδες και ευτυχώς που το περιστατικό συνέβη 14.20 το μεσημέρι που είχαν σχολάσει οι μαθητές και ήταν σε λειτουργία μόνο το ολοήμερο με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στις τάξεις».



«Η εγκατάλειψη των Δημοτικών σχολείων, η έλλειψη χρηματοδότησης, οι επισκευές που εκκρεμούν από την αρχή της σχολικής χρονιάς είναι τα βασικά χαρακτηριστικά» τόνισε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα σχολικά κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού είναι κατασκευασμένα το 2004, όχι παλαιότερα.

«Θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν γίνουν άμεσα επισκευές σε όλες τις σχολικές μονάδες, στις οποίες δεν έχουν δοθεί πιστοποιητικά καταλληλότητας» υποστήριξε ο ίδιος και αποκάλυψε ότι στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, το στέγαστρο όπου περιμένουν τα παιδιά μέχρι να πάνε οι γονείς να τα πάρουν, έχει διαβρωθεί και δεν έχει γίνει καμία επισκευή.

Στη συνάντηση που έγινε με την αντιδήμαρχο Παιδείας, όπως είπε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, ζήτησαν τρία πράγματα: 1) να γίνουν όλες οι επισκευές που εκκρεμούν, 2) να δοθούν σε όλα τα κτίρια πιστοποιητικά καταλληλότητας και 3) να γίνει αντισεισμικός έλεγχος, όταν είμαστε σε μια περιοχή που έχει συχνές δονήσεις.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να αγωνιστούμε για να μην θρηνήσουμε θύματα» τόνισε τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, «Σωκράτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.