Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έχει πάρει ΕΝΤΟΛΗ ο Στρατάρχης Χαφτάρ για τη Λιβύη! Μετά τον Δένδια συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη και τον Στρατιωτικό Ακόλουθο της Γαλλίας!

   Ο Γενικός Διοικητής των Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, δέχθηκε τον Γάλλο πρεσβευτή στη Λιβύη, Μουσταφά ...

  



Ο Γενικός Διοικητής των Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, δέχθηκε τον Γάλλο πρεσβευτή στη Λιβύη, Μουσταφά Μαχαράτζ, και τον Γάλλο στρατιωτικό ακόλουθο.

Η επίσημη σελίδα της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Facebook, δημοσίευσε  φωτογραφίες του Στρατάρχη κατά την υποδοχή των δύο Γάλλων αξιωματούχων στο γραφείο του στο αρχηγείο της Γενικής Διοίκησης, στη Βεγγάζη.

Σχολίασε λέγοντας: «Μέρος της συνάντησης του Γενικού Διοικητή των Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, Στρατάρχη Επιτελείου Πολέμου, «Χαλίφα Αμπού Αλ-Κασίμ Χαφτάρ» στο γραφείο του στην έδρα της Γενικής Διοίκησης – Βεγγάζη. Ο Γάλλος πρέσβης στη Λιβύη κ. Μουσταφά Μαχαράτζ και ο Γάλλος στρατιωτικός ακόλουθος.

Ο Γάλλος πρέσβης έφτασε στην πόλη της Βεγγάζης νωρίτερα σήμερα, προερχόμενος από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σύμβουλο Ακίλα Σάλεχ, στην κατοικία του, μετά τη συμμετοχή του στη γιορτή της Ημέρας των Βετεράνων. με τους πρέσβεις της Γερμανίας και της Βρετανίας στο Τομπρούκ.

Η συνάντηση με τον Δένδια και το τελεσίγραφο...

Με σκληρά λόγια για τη δράση της Τουρκίας στη Λιβύη μίλησε ο στρατάρχης Χαφτάρ στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τον οποίο συναντήθηκε την Πέμπτη (17.11.2022) στη Βεγγάζη.

Ο Νίκος Δένδιας και ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), συζήτησαν για την ανάγκη σταθεροποίησης της Λιβύης και η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως επεσήμαναν διπλωματικές πηγές, ο στρατάρχης Χαφτάρ μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια κατά της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων στη χώρα.

Ακόμη, καταδίκασε ξεκάθαρα τα τουρκολιβυκά μνημόνια. Σημείωσε, δε, πως αν μέχρι τον Ιανουάριο δεν γίνουν εκλογές θα πρέπει να ληφθούν άλλες δράσεις.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ μίλησε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τις σχέσεις της Βεγγάζης με την Αθήνα, καθώς και για τον συντονισμό των διπλωματικών ενεργειών και με το Κάιρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.