Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πλάκα κάνεις!”»... Το βλέπουν και δεν το πιστεύουν το νέο μετρό στην Θεσσαλονίκη!

O σταθμός Παπάφη και το αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν τους υπομονετικούς… Θεσσαλονικείς που έκαναν ουρές περιμένοντας μέχρ...





O σταθμός Παπάφη και το αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν τους υπομονετικούς… Θεσσαλονικείς που έκαναν ουρές περιμένοντας μέχρι και 45 λεπτά για να δουν απο κοντά το Μετρό που θ’ αλλάξει την συμπρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες λίγο μετά τις 10 το πρωί, τους ξενάγησε στον σταθμό και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Στους επισκέπτες δόθηκε η δυνατόητα να επιβιβαστούν στους συρμούς.

Σε ένα βίντεο μάλιστα καταγράφεται επιβάτης να λέει: «Πλάκα κάνεις! Ηρθε είναι πραγματικότητα» τη στιγμή που ο συρμός φθάνει στην αποβάθρα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες οι αποβράθρες διαφέρουν σε σχέση με αυτές της Αθήνας αφού στη άκρη τους έχει τοποθετηθεί ένας γυάλινος «τοίχος» με πόρτες, που ανοίγουν μόνο όταν φθάσει ο συρμός.

«Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ψεύτικων υποσχέσεων και εγκαινίων με μουσαμάδες, απανταμε χωρίς πολλα λόγια, με έργα. Το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική του φάση», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο σταθμός Παπάφη είναι ο έβδομος στην σειρά σταθμός της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση των συρμών προς τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Βρίσκεται στην συμβολή της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή και των οδών Παπάφη και Συμεωνίδη.

Σε ώρες αιχμής, από τον σταθμό θα διέρχεται ανά κατεύθυνση κάθε 1,5 λεπτό ένας συρμός μήκους 52 μέτρων, χωρητικότητας 450 επιβατών.

Το εισιτήριο για την επιβίβαση σε συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται κοντά στην τιμή ενός κανονικού εισιτηρίου στον ΟΑΣΘ (0,90€).

Ο σταθμός διαθέτει δύο κύριες προσβάσεις από την πλευρά της Λεωφόρου Καραμανλή στο ύψος της Παπάφη. Η δυτική πρόσβαση στην συμβολή της Λεωφόρου Καραμανλή και Παπάφη, περιλαμβάνει μία σταθερή κλίμακα πλάτους 2,10 μέτρων και ένα ζεύγος κυλιόμενων κλιμάκων (μία σκάλα ανόδου – μία σκάλα καθόδου). Η ανατολική πρόσβαση στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Καραμανλή (προς το Παπάφειο Ίδρυμα) περιλαμβάνει επίσης ένα ίδιας λειτουργίας ζεύγος κυλιόμενων κλιμάκων.

Όπως και όλοι οι υπόλοιποι, ο Σταθμός Παπάφη έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία ώστε να είναι προσβάσιμος από άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).


    


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.