Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόσεφ Μπάιντεν αποχαιρετά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

  ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Αφοσιωμένο ηγέτη με θάρρος και αξιοσημείωτη πεποίθηση» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν τον αε...

 



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Αφοσιωμένο ηγέτη με θάρρος και αξιοσημείωτη πεποίθηση» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο, σε δήλωσή του που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος με αφορμή την εκδημία του.

Επισημαίνεται ότι η δήλωση αυτή του Αμερικανού Προέδρου απηχεί την εκτίμηση που τρέφει για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου κ. Μπάιντεν έχει ως εξής:

«Είμαι βαθιά λυπημένος με την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β΄, ενός ανθρώπου με αξιοσημείωτη πεποίθηση και θάρρος που ηγήθηκε με ευδοκίμηση στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου σε μια σπουδαία περίοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’ ήταν ένας αφοσιωμένος ηγέτης που δεν δίσταζε να μιλά για τις πιο ευάλωτες κοινότητες της Κύπρου. Ηταν επίσης σταθερός στη δέσμευσή του για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Κύπρο. Το 2014 είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο στη Λευκωσία. Με συγκίνησε η συμπόνια του—ήταν ένας ηγέτης αφοσιωμένος στον διαθρησκειακό διάλογο και αφοσιωμένος στην ενότητα μεταξύ όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κύπρο.

Η Τζιλ κι εγώ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου, στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όλους όσους ακολούθησαν ή επηρεάστηκαν θετικά από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.